G-Power тунингова BMW X6 M Competition до невероятните 800 к.с.


7
юни
2021

Тунинг-специалистите от G-Power са се заели с BMW X6 M Competition и са дали на битурбо-SUV-а цели 800 к.с. Тунингът е на стойност почти един автомобил BMW Серия 1.

BMW X6 M Competition, Audi RS Q8, както и другите подобни модели притежават мощност, от която може да ви се завие свят. Но както знаем, повечето е по-добре – затова тунинг-специалистите от G-Power предлагат за баварското SUV-Coupé увеличения на мощността до 800 к.с. С вдигането на броя на конските сили обаче нарастват и разходите – тунингът ще ви излезе поне 48 000 лв.

175 к.с. на цената на едно ново BMW Серия 1

4,4-литровият битурбо V8 двигател разполага в X6 M Competition с 625 к.с. и 750 Нм максимален въртящ момент. С нов софтуер, по-големи турбини, ауспухови тръби и ауспухова уредба с клапи конските сили са увеличени на 800, а максималният въртящ момент – на 950 Нм. Засега от G-Power не дават информация относно динамичните характеристики. Заедно с монтажа тунингът излиза около 48 000 лв. Това обаче не е кой знае колко в сравнение с цената от почти 300 000 лв. за базовия X6 M Competition.

В Германия чистоново BMW Серия 1 струва 53 000 лв. – не е много над цената на тунинга. А ако ви направят и отстъпки за нова кола, то можете спокойно да слезете под цената за преработката на X6 M Competition. Освен това хората от G-Power предлага премахване на ограничението за максимална скорост, оптимизация на трансмисията и спортен въздушен филтър, както и 23-цолови джанти, смъкване на окачването и различни аксесоари. G-Power предлагат и по-малки степени на увеличение на мощността посредством оптимизиране на софтуера.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин