G-клас като шикозен миникемпер на цената на 3-стаен апартамент


30
апр.
2020

Lorinser Classic демонстрира в какво може да бъде превърнат някогашен военен автомобил. Специалистите по олдтаймери и тунинг са направили на базата на Puch G практичен кемпер.

Lorinser Classic вече има опит с модификациите на Puch G. Компанията за тунинг на Mercedes-Benz от вече е преработила много автомобили от швейцарската армия. Поради огромното търсене, Puch 230 GE с хардтоп от 1993 г. сега е превърнат в кемпер за експедиции. Технически автомобилът е подготвен добре за офроуд: базовата машина, 230 GE със 116 к.с., 4-цилиндров бензинов двигател и 4-степенен автоматик разполага със задвижване на четирите колела и блокаж на задния диференциал. За двигателя, който е само на 88 000 километра, се казва, че е в добро състояние. От Lorinser обаче се променили много неща по офроудъра. Подът е консервиран срещу ръжда, седалките са обновени, поставени са теглич и LED-фарове, следата е увеличена, монтирани са офроуд гуми BF Goodrich на стоманени джанти. Освен това каросерията е боядисана в сив мат.

Puch G от 1993 е цялостно преработен от Lorinser и сега е готов за екскурзии.

Шикозен отвън, практичен отвътре

Това, което веднага прави впечатлениe, е дизайнът на преработения Puch 230 GE. Визията следва мотива на карта от 17-ти век. Това веднага превръща Puch в околосветски пътешественик и откривател. Жилищната надстройка обаче е не само шикозна, но и функционална. Старият хардтоп е реновиран и пребоядисан. Компактната кабина е получила разумно преразпределение и комфортни екстри като допълнително отопление, 220-волтови контакти, микровълнова печка, мивка и мивка с резервоар за вода, сгъваема маса и две сгъваеми легла. В допълнение към вградените шкафове място за съхранение предлагат и интегрираните чанти. Захранването с ток идва от вградената батерия, която може да се зарежда и от соларни панели на покрива.

Жилищното пространство на Puch G e с оптимално разпределение.

Ако дизайнът или разпределението в този Lorinser не ви въодушевяват, но все пак се интересувате от този модел автомобил, ще намерите достатъчно базови G-класа при тунинг специалистите, които могат да бъдат съобразени с вашите собствени нужди. Puch G произлиза от сътрудничеството с Daimler-Benz и Steyr-Daimler-Puch AG, което приключи през 2000 г. С изключение на емблемата, моделите не се различават – т.е. Puch G е идентично като конструкция с Mercedes G-класа. Значително повече екземпляри носят звездата на Mercedes отпред, логото на Puch е срещано по-рядко. Puch се продава например в Швейцария, Австрия, Англия, както и в части от Балканите и Африка.

Puch G или Mercedes G-класа? Моделите са идентични, но Puch е по-рядък.

Още по темата