Freightliner New Cascadia: aмериканският товарач (ВИДЕО)


22
мар.
2021

Имаме уникалната възможност да се насладим на езерото Lake Mead в компанията на Freightliner New Cascadia, не особено добре позната в Европа марка на Daimler Trucks в Северна Америка. Всъщност това е презокеанската версия на Mercedes Actros и много от техническите параметри и иновации са сходни.

Камионът на Daimler е първият частично автономен тежкотоварен автомобил, който се произвежда серийно в Щатите с ниво на автоновност Level 2.

Тежкотоварното подразделение на Mercedes-Benz има амбиция до края на десетителетието да пусне по магистралите на САЩ напълно автоматизирани камиони с ниво на автономност Level 4.

В момента системата Detroit Assurance® 5.0 прави възможно частично автономното предвижване на ниво Level 2. Конгломерат от базирани на камери и радари системи за сигурност подпомагат водача например чрез самостоятелно ускоряване на машината, спиране и управление на волана

В Detroit Assurance 5.0 се съдържат функции като Адаптивен круиз контрол и Асистент за активно поддържане на траекторията, зададена от маркировката върху пътното платно, които за първи път правят възможно частично автономното придвижване на серийно производен тежкотоварен камион, независимо от скоростта, която развива.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин