Ford Transit стана на 58 години

1008
2023

Точно преди 58 години на 9-ти август партньорството между клоновете на Ford Motor Company в Германия и Обединеното кралство реализира Project Redcap. Двете компании комбинират своите прозрения и наблюдения от германския Taunus Transit и британския 400E, за да създадат ван, който достигна далеч отвъд Европа по влияние и употреба. Представянето му е бум за автомобилната индустрия и вече 58 години Transit продължава да е най-продаваният, стабилен и функционален лекотоварен автомобил.

Повече от 40 години Ford Transit е лидер на пазара и оглавява класациите в Обединеното кралство и Съединените щати, а през последните 8 години е най-продаваният ван в Европа. Една година след дебюта си в Северна Америка ванът Ford E-Transit се утвърди като лидер на пазара на изцяло електрически товарни ванове в света.

Ford Transit предлага най-широка гама от избор на осем конфигурации за обслужване на широк спектър от видове дейности, което го прави идеалния партньор във всеки бизнес. Освен конкурентна цена, Ford Transit е оборудван със съвременни интелигентни системи за сигурност и подпомагане на водача, а здравината и устойчивостта го прави рентабилен в дългосрочен план.

По повод рождения ден на модела споделяме няколко интересни факта:

  • Средният годишен пробег на Ford Transit в Европа е около 40 000 км. Един собственик на дизелов Transit в Пилзен, Чехия, минава 999 999 км с оригиналния си двигател, когато километражът му спира да работи. Ford инсталира нов и автомобилът продължава да се движи.
  • През 1965 година 48 студенти от Barking College близо до Лондон, поставят рекорд за най-много хора побрали се в пътнически ван, а именно в 15-местен Ford Transit.
  • Transit е първият ван в света, който надскача 15 коли през 1985 г.
  • Производителността, издръжливостта и надеждността на Transit винаги го е правил фаворит сред службите за спешна помощ, от полицейските микробуси и линейки до противопожарни спасителни автомобили и аварийни микробуси.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин