Ford Transit и Transit Custom са в превъзходни позиции в първата оценка на Euro NCAP на системите за активна безопасност при лекотоварните ванове


18
дек.
2020

Ford Transit и Transit Custom са два от най-ефективните лекотоварни ванапо отношение на активна безопасност, които се продават в Европа. Това показа нов тест от страна на независимия орган за безопасност на превозните средства Euro NCAP.

В своя изцяло нова инициатива Euro NCAP тества резултатността и ефективността на системите за активна безопасност на 19 от най-продаваните ванове в Европа. Анализът оценява автономното аварийно спиране (AEB) при приближаване на превозни средства, велосипедисти и пешеходци, както и технологията за поддържане на лентата, разпознаване на ограниченията на скоростта и системите за наблюдение на пътниците.

Transit получи златен приз за набора си от различни функции за активна безопасност, а Transit Custom спечели сребърна награда. Euro NCAP също така похвали изрично системата за активна безопасност на Ford, като ясно призна технологията за предотвратяване на сблъсъци и разпознаване на пешеходци1за водеща в този клас автомобили.

Transit единствен записа перфектен 100-процентов резултат сред всички тествани превозни средства заради своята функционалност за разпознаване на пътни знаци1.Системата му за активна безопасност(AEB) също така беше изтъкната като най-добра по отношение защита на велосипедисти.

„Знаем, че безопасността е много важен приоритет за бизнеса, заради защитата, както на собствения персонал, така и на останалите участници в движението“, каза Стюарт Саутгейт, директор Инженеринг за безопасност, Ford Европа. „Радваме се, че Euro NCAP отличигамата на нашите технологии за активна безопасност и тяхната ефективност. Тези системи защитават участниците в движението и едновременно смекчават или предотвратяват сериозни инциденти. По този начин съвременните технологии намаляват както нараняванията, така и времето за ремонт. „

Euro NCAP използва едни и същи критерии за сравнение на активните функции за безопасност на всеки от вановете. Всички превозни средства са били управлявани на тестова писта, натоварени с 50% от максималния си полезен товар, за да покажат представителни за реалния живот резултати.

Симулациите тестваха предупреждението към водача и действието на системата за активна безопасност (AEB) при приближаване към паркирани автомобили,движение в бавен трафик и при внезапно спиране на превозното средство отпред. Euro NCAP също оцени реакциите в ситуации с изтичващо на пътя дете, както и колоездачи и пешеходци, които навлизат в траекторията на автомобила или пресичат пътя.В допълнение към защитата на участниците в движението, системите за активна безопасност също могат помогнат за предотвратяване на сблъсъци, да допринесат за удължаване на работно време, както и да спестят разходи за ремонти оскъпена застраховка.

„Предвид милионите ванове по европейските пътища и бързия ръст на доставките по интернет в нашите градове, системите за активна безопасност в лекотоварните автомобили са от ключово значение за всички участници в движението“, каза д-р Михаел ван Рейтинген, генерален секретар на Euro NCAP. „Ford е един от лидерите при лекотоварните автомобили в Европа.Заради отличното представяне на Transit и Transit Custom се чувстваме уверени в реалния ангажимент на Ford да оборудва семейството Transit с най-новите технологии в помощ на водача и да защити всички участници в движението по европейските пътища. „

Transit и Transit Custom предлагат пълен набор от усъвършенствани технологии за активна безопасност и такива в помощ на водача, включително интелигентен адаптивен круиз контрол с разпознаване на пътните знаци, система за поддържане на лентата, система за следене на сляпата зона в зрителното поле и активен паркинг асистент.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин