Ford Tourneo Connect с 5 звезди от Euro NCAP

0303
2022

новият многофункционален Ford Tourneo Connect е най-новият модел на Ford, който получи 5-звездна оценка за безопасност от Euro NCAP.

Максималниятрейтинг е обявен в момент, когато производството на Tourneo Connect вече е в ход. Функционалният адаптивен и просторен интериор със седем места,опцията за две гъвкави дължини на базата и стилнатс серия модификации, включваща вариантите Active, Titanium и Sport, са най-характерните белези на новия автомобил. Очаква се първите доставки към клиенти да започнат през пролетта на тази година.

Изцяло новият Ford Tourneo Connect получи следните оценки: 84% за защита на възрастни, 82%за защита на деца в купето и максимални точки при странични краш-тестове.1 Независимата организация за безопасност на превозните средства също такаизтъкнакато ключови функциите на технологиите в помощ на водача на Tourneo Connect, включително предупреждение за водача2, системата за поддържане на лентата2 и технологията за предпазване от сблъсък чрез автономно спиране2.

„Клиентите на семейни автомобили инстинктивно ценят безопасността и вярваме, че никой от тях не бива да се замисля, дали неговият Ford обгрижва достатъчно добресигурността му“, каза Стюарт Саутгейт, директор Инженеринг за безопасност във Ford Европа. „Изцяло усъвършенстваните функции в помощ на водача на нашия нов Tourneo Connect са предназначени да помагат на шофьорите, предотвратявайки или смекчавайкитежестта на произшествията и осигурявайки защита в случай на сблъсък, така че семействата да могат спокойно да се насладят на пътуванията си.“

Проектиран да осигурява активния начин на живот на клиенти, които едновременно обслужват и малкия си бизнес и семейните си нуждис изцяло новия Tourneo Connect, моделът предлага втори и трети ред седалки, които могат да падат напред, да се преобръщат или демонтират изцяло, както и сгъваща се до плоска повърхност предна пътническа седалка. Така се създава просторно товарно пространство за безопасно транспортиране на работно или спортно оборудване с дължина до 3 метра.3

Усъвършенстваните нови дигитални технологии в купето включват 10-инчов централен екран за лесен достъп до навигация, контрол върху аудио системата, климатичната инсталация и свързаността в купето, както и 10,25-инчово дигитално таблопред водача, заместващо традиционните аналогови уреди.

За първи път клиентите на Tourneo Connect могат да изберат автоматична трансмисия, както с бензинови, така и с дизелови двигатели, а също така и система за задвижване на четирите колела, налична с 2,0-литровия дизелов двигател EcoBlue.4

Tourneo Connect се присъединява към останалите леки автомобили Fordс максимални 5звезди за безопасност от Euro NCAP: изцяло електрическия Mustang Mach-E и електрифицираните Explorer Plug-In Hybrid, Kuga, Puma, Focus, Fiesta и Mondeo.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин