/ Ford Ranger Wildtrak на старо: як пикап с 5 цилиндъра

Ford Ranger Wildtrak на старо: як пикап с 5 цилиндъра

Пикапите са преди всичко работни коне. Независимо дали ги ползват за теглене на ремарке, транспортиране на тежки товари или за офроуд, феновете на този тип автомобили търсят предимно екземпляри със здрави и мощни двигатели с висок въртящ момент. Ето защо Ford Ranger намери толкова много приятели. Най-продаваният пикап в Европа е смятан за изключително надежден – а и се предлагаше със задвижване на четирите колела и 5-цилиндров дизел с работен обем 3,2 литра. За мнозина този агрегат e гаранция за здравина и дълголетие.

Затова ако не харесвате новото поколение на Ranger (който към момента се предлага у нас единствено в спортния вариант Raptor) или просто не можете да си го позволите, определено трябва да се огледате на пазара за употребявани автомобили. Там все още можете да попаднете на Ranger-и с мощния петцилиндров двигател. И то на далеч по-достъпни цени.

Тъй като пикапите и като цяло автомобилите с висока проходимост често са подложени на изключително тежки условия на експлоатация, е добре да търсите машина на по-малко километри. Въпреки това, ако държите изрично на 3,2-литровия модел, не се стряскайте, ако километражът отчита по-високи стойности. Все пак големият агрегат е проектиран за сериозен пробег. За него 40 000 километра и дори повече буквално са нищо – и спокойно могат да се окажат отправна точка за дълга и безпроблемна връзка между човек и машина.

Многобройни комфортни функции очакват новия собственик на този Ford Ranger Wildtrak с петцилиндров дизелов двигател.

Ако въведете тази стойност като ограничение (и търсите модификации с поне 200 к.с.), в момента на пазара за употребявани автомобили ще откриете повече от 300 екземпляра. Много от тях са оборудвани с четирицилиндровия дизел с 213 к.с., пуснат в началото на 2019 г., но има и много машини с 200 к.с., които са индикация за 3,2-литровия „петак“. Техните цени със заложените филтри стартират от около 65 000 лева.

Ярък цвят, мощен двигател

Добър пример за много запазен Ranger 3.2 TDCi е автомобилът във вариант на оборудване Wildtrak, който в момента очаква своя нов собственик в автокъщата Tölke & Fischer Auto Link в Крефелд, Германия. Офроуд машината в ефектен цвят „Outdoor Orange Metallic“ е с първа регистрация от август 2018 г. и оттогава досега е сменила двама собственици. Снимките на автокъщата обаче подсказват, че Ranger-ът явно е бил третиран внимателно за пробега от 32 618 километра, които е изминал досега.

ОЩЕ ОБЯВИ ЗА УПОТРЕБЯВАНИ АВТОМОБИЛИ FORD RANGER

Във версията Wildtrak двойната кабина е оборудвана с редица функции, които са полезни както при всекидневна употреба, така и при движение извън пътя. Предлаганият Ranger разполага с навигационна система, камера за заден ход, печка и задвижване на четирите колела, което се активира ръчно. Разбира се, има и теглич за ремарке. В момента обявената цена за автомобила е 36 494 евро (ок. 73 000 лева) с включена гаранция – и тя изглежда справедлива.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин