Ford Ranger Raptor получи „версия за нормални пътища“ от тунинг-специалисти

2903
2021

Без съмнение Ford Ranger Raptor се справя отлично извън пътя. MS-RT са направили прилична версия за асфалта с бодикит и по-голям прикачен товар

Повдигнато независимо окачване, груби гуми за офроуд, внушителен изглед: Ford Ranger Raptor е истинско офроуд чудовище. Върху гладкия асфалт обаче моделът не се представя толкова добре. Тук в играта се намесва MS-RT. Британските тунинг-специалисти са направили на базата на нормалния Ranger Wildtrack нещо като асфалтов Raptor с по-широк бодикит и гуми за нормални пътища. Преработката е получила благословията на Ford и се предлага чрез официалната търговска марка на марката.

Решетка като при Explorer ST

Този MS-RT-Ranger се различава на външен вид от нормалните си събратя чрез по-широкия си бодикит. Спортните брони и по-широките калници карат пикапа да изглежда по-агресивен. Предницата с решетката наподобява на Explorer ST. В калниците има 20-цолови джанти на OZ Racing, а капаците на страничните огледала са от карбон. Така този тунингован Ranger не трябва да се крие от Raptor. Във вътрешното пространство има лога на MS-RT по кожените седалки и постелките. Оборудването включва инфотейнмънт система с камера за заден ход и навигация, както и отопляеми и електрически регулиращи се предни седалки.

По-голям с един тон прикачен товар от Raptor

Под предния капак работи същият 2-литров 4-цилиндров агрегат като в Raptor. При MS-RT турбодизеловият мотор също разполага с 213 к.с. и 500 Нм максимален въртящ момент, като е комбиниран с 10-степенна автоматична трансмисия. Задвижването е двойно. за разлика от Raptor тук прикаченият товар е с един тон повече – 3500 кг. Задното окачване е с листови ресори – въпреки това този Ranger MS-RT не е напълно загубен – благодарение на защитните кори и блокажа на задния диференциал. Тук ограничението може да настъпи заради гумите за движение по нормални пътища. Пазарният старт на Ranger MS-RT е през лятото на 2021 г., като засега тунинг-специалистите не дават информация относно цените. За съжаление MS-RT-Ranger-ът няма да се предлага официално в Европа.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин