Ford Ranger става Raptor!


24
авг.
2018

Ford ще пусне в Германия през 2019 г. спортния пикап Ranger Raptor. Под капака на модела работи 4-цилиндров двигател с 213 к.с.

Ford Performance са се заели с Ranger vorgeknöpft и ще пуснат догодина в Германия горещата версия Raptor. Премиерата на Ranger Raptor се състоя на изложението за видеоигри Gamescom. Макар и да звучи странно, има смисъл: Ranger Raptor ще е на пазара в средата на 2019 г., но още от октомври 2018 г. ще може да се кара дигитално в играта за Xbox „Forza Horizon 4“.

В предницата доминира вдъхваща респект радиаторна решетка, вдъхновена от F-150 Raptor в Щатите. Калниците са по-широки, като именно чрез тях спортния модел се различава от нормалния Ranger. Вътрешното пространство е облагородено с кожена тапицерия със сини шевове. Под капака на пикапа работи 2-литров, 4-цилиндров турбодизелов агрегат с 213 к.с. Максималният въртящ момент от 500 нютонметра се предава чрез 10-степенна автоматична трансмисия от F-150 Raptor. Инженерите са подсилили шасито с високоякостна стомана. При малкия Raptor спортните амортисьори от Fox имат за цел да подобрят пригодността на модела извън нормалните пътища. Според Ford Performance те няма да вложат управляемостта и комфорта на возене. За подобаващо спиране се грижи двубутална спирачна уредба с вътрешно-вентилирани дискове. За сцеплението отговарят гуми All-Terrain на BF Goodrich. Има защитна кора на дъното на автомобила от стомана, както предпазни елементи. Водачът разполага с 6 различни режима на движение за Raptor – това определено ще му помогне извън пътя. Цената на Ranger Raptor се още не е обявена от Ford – AUTO BILD предполага, че тя ще бъде около 100 000 лв. (за Германия).

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин