Ford Puma ST X: не е за мамини синчета!

2808
2022

Нашите автомобили от продължителните тестове трябва да изминат 100.000 километра. Тук ще прочетете, как се представят те!

Спорт и SUV – тези две неща си подхождат преди всичко в отделите за маркетинг на фирмите. Мисля сиго, вземайки ключа за най-новия представител в продължителните ни тестове. „Ford Puma ST“. 200 к.с., 320 Нм. Мощен, но дали е и спортен? Ще видим. Още след качването скептицизмът ми започва да се разсейва. Спортните седалки ме обхващат здраво още преди да съм изминал и метър. 1,5-литровият турбо 3-цилиндров мотор звучи подобаващо.

Всичко е такова, каквото трябва да бъде: с мощно ръмжене EcoBoost моторът изстрелва Puma ST напред. В комбинация със стегнатата, притежаваща къси предавателни отношение 6-степенна трансмисия, настроението ми е налице. Управлението е директно като на спортен автомобил – Puma захапва завоите без никакво забавяне. Накланяща се каросерия? Не. Защо? Окачването не е готово за никакви компромиси. 19-цоловите гуми, управлението и седалките предават информация за състоянието на пътната настилка без никакъв филтър.

Puma ST изглежда симпатична, но е хардкор. И въпреки това въодушевяваща. В режим S реакцията на педала на газта е по-остра, а 3-цилиндровият мотор буботи доста силно. Територията на Puma ST са пътищата със завои, при ангажиран стил на шофиране твърдото окачване остава на заден план, а малкият автомобил в „тяло” на SUV се представя като истинска машина за шофиране. Страхотна комбинация, но в ежедневието не и за мамини синчета!

Ford Puma ST X в продължителния тест на AUTO BILD

• старт: 15-ти юли 2022
• цена на тестовия автомобил с екстрите: 38.900 евро
• досега сме изминали: 6648 км
• тестов разход на гориво: 8,5 л А 95 Н/100 км
• Топ:  Puma ST не само се прави на спортист – тя е такъв. Иначе на външен вид е сдържана.
• Не толкова добре: по-магистралата и по лоши пътни настилки окачването ми е прекалено твърдо.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин