/ Ford Puma: спортен компактен SUV на изгодна цена

Ford Puma: спортен компактен SUV на изгодна цена

Oт 2019 г. Ford отново има Puma в гамата си. Но новата Puma няма много общо с малкото спортно купе от 90-те. SUV-ът, позициониран между EcoSport и Kuga, трябва да се хареса на младите клиенти, живеещи в големите градове.

Цените на Puma в момента стартират от 48 300 лева (за Германия – от 27 400 евро). Но ако разгледате предложенията на пазара за употребявани автомобили, ще откриете, че за тази сума можете да получите доста повече от базовите двигател и ниво на оборудване. С малко късмет ще можете да се сдобиете дори с топмодификацията.

От старта на продажбите в края на 2019 г. Puma се предлага в различни нива на мощност. Бензиновите версии развиват от 95 до 200 к.с., а единственият дизел, 1.5 EcoBlue, генерира 120 к.с. В зависимост от модификацията, мощността се предава към колелата шестстепенна ръчна или седемстепенна автоматична трансмисия. Задвижване на четирите колела не може да бъде поръчано.

Спортните седалки, логото ST и скосеният отдолу волан подсказват, че тази Puma е проектирана за удоволствие от шофирането.

Към момента се продават над 2300 екземпляра от различни версии на Puma. Ако искате да ограничите търсенето и се стремите само към топизпълнението с 1,5-литров турбобензинов двигател с мощност 200 к.с. на пробег под 20 000 километра, ще останат около 90 автомобила.

Само на 15 000 километра

Именно това търсене разкрива, че ако не държите на чисто нов автомобил, ще можете да спестите доста пари. Puma ST X 1.5 EcoBoost с ръчна скоростна кутия и 200 к.с., предлагана в момента от автокъщата Maiwald в германския град Линзенгерихт (федерална провинция Хесен), в момента струва само 26 990 евро (ок. 54 000 лева) въпреки ниския пробег от 15 225 километра. И следователно – по-малко от нов базов модел (по цени за Германия, у нас вариант с 200 к.с. в официалната ценова листа не фигурира).

ОЩЕ ОБЯВИ ЗА ПРОДАЖБА НА УПОТРЕБЯВАНИ FORD PUMA

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин