Ford Pro представя E-Transit Courier – нов изцяло електрически лекотоварен автомобил

0604
2023

Ford Pro представя E-Transit Courier, съвсем нов изцяло електрически лекотоварен автомобил, предлагащ подобрена свързаност и продуктивност на клиентите на компактните ванове.

Разширявайки гамата на Ford Pro от иновативни, електрифицирани и свързани товарни ванове, изцяло новият E‑Transit Courier е напълно интегриран в платформата на Ford Pro за софтуер и свързани услуги, за да се даде допълнителен тласък на ефективните дейности катокомплексни решения за зареждане и инструменти за управление от софтуера на Ford Pro.

С цел допълнителна продуктивност E-Transit Courier е напълно обновен с по-голяма, по-функционална товарна зона, която предоставя 25% повече товарен обем в сравнение с предходния модел плюс допълнителни възможности като увеличен полезен товар 2 и пространство за два броя европалети.

Част от глобалната инвестиция на Ford от над 50 млрд. щатски долара, чиято цел е да поведе революцията при електромобилите, E-Transit Courier е следващата стъпка след електрифицирането на емблематичното семейство лекотоварни автомобили Transit. Моделът се присъединява към по-големите модели E-Transit и E-Transit Custom в портфолиото на Ford Pro.

„E-Transit Courier издига сегмента на ново ниво с безкомпромисна електрическа производителност, по-висок товарен капацитет и напълно свързана поддръжка. Дългогодишните пазарни лидерски позиции на Ford Pro ни дават несравнимо задълбочен поглед върху нуждите на нашите клиенти. Това означава, че ние можем да им помогнем да получат по-добра продуктивност от своите компактни ванове с повече свързаност и възможности от всякога“, каза Ханс Шеп, генерален мениджър на Ford Pro за Европа.

Изцяло новият E-Transit Courier ще направи своя дебют пред публика на изложението за лекотоварни автомобили в Бирмингам, Обединеното кралство, на 18-20 април и е планиран да влезе в производство по-късно през 2024 г. Клиентите ще могат да поръчват модели Transit Courier с дизелов и бензинов двигател от лятото на 2023 г. с доставка преди края на годината.

Изцяло електрическа продуктивност и решения за зареждане

Изцяло електрическият двигател на E-Transit Courier е създаден да предоставя безкомпромисно изживяване зад волана с мощен 98 кВт мотор и възможност за шофиране с един педал – всички детайли относно производителността и пробега ще бъдат потвърдени с наближаване на лансирането.

Ford Pro Charging предлага комплексно решение за зареждане у дома, в депа и на обществени мяста, включително хардуерна инсталация и софтуер за управление, който спомага за оптимизиране процеса на зареждане. Улесненото таксуване и управление чрез софтуера Ford Pro Charging подпомагат и бизнеси, чиито шофьори откарват служебния си автомобил вкъщи, и също така улесняват зареждането на обществено място.

Ford Pro очаква E-Transit Courier да се хареса на клиентите, които зареждат вкъщи; Ford Pro Charging цели променливотоково домашно зареждане с мощност 11 кВт през нощта за 5,7 часа3, като зареждането може да бъде планирано, за да се използва по-евтината нощна тарифа на енергията от сензорния екран или чрез софтуера за зареждане в депото.

В подкрепа на ефективното зареждане на обществено място, автомобилът предлага постояннотоково бързо зареждане с мощност до 100 кВт. Ford очаква системата да добавя 87 км пробег за 10 минути и да зарежда 10-80% за по-малко от 35 минути 3.

Клиенти с пет или повече автомобила могат също да се възползват от една година безплатен достъп до специалните услуги на Ford Pro E-Telematics 4. Системата използва данни в реално време, за да спомогне за максимална продуктивност, както и да предоставя услуги в подкрепа на ефективната и интуитивна употреба на Ford Pro Charging. Те включват текущ статус на заряда, специфичното за автомобила състояние на заряда и оставащия пробег с персонализирани стойности за предупреждения за малък пробег.

Дизайн с фокус върху клиента

Изцяло новият дизайн на каросерията на E-Transit Courier постига увеличен товарен капацитет във всички измерения. Широчината между задните калници е 1220 мм, което позволява на компактния ван за първи път да превозва два броя европалети. Общият товарен обем вече е 2,9 м3, с 25% повече в сравнение с предходния модел. Той може да бъде допълнително увеличен с помощта на отвора в новата преградна стена, който позволява на клиентите да пренасят предмети като дъски или тръби с дължина над 2600 мм. Максималният полезен товар за изцяло електрическия модел е 700 кг с максимална маса на теглене 750 кг. 5

E-Transit Courier помага на бизнеса да се отличи с дързък, характерен екстериорен дизайн и просторен, практичен интериор, съсредоточен върху нуждите на потребителите на компактни ванове. Изцяло новият модел предлага всеобхватно стандартно оборудване, включително уникални характеристики в кабината с „кръгово-квадратен“ дизайн на волана за подобряване на пространството за краката и видимостта на водача, както и монтирани на волана пера за смяна на предавките, запалване с помощта на бутон и електрическа ръчна спирачка. Всичко това цели увеличено и персонализирано пространство за съхранение на вещи.

Инструменталният панел съдържа 12-инчов дигитален екран пред водача и 12-инчов централен сензорен екран с най-новата система на Ford – SYNC 46. Съвместимостта чрез безжична връзка с Android Auto и Apple CarPlay е стандартно оборудване7. Иновативен, уникален за класа пакетOffice включва сгъваема, плоска работна повърхност и осветление, за да направи използването на лаптоп, попълването на документи или почиването в кабината по-лесно и по-удобно.

Безопасността на водача и товара са от първостепенно значение за операторите на ванове и за Ford Pro. E-Transit Courier задава нов еталон в този сегмент с цялостен набор от усъвършенствани системи в помощ на водача като стандартно оборудване8. Опционален допълнителен пакет включва адаптивен круиз контрол с придържане в средата на лентата и функция Stop & Go, система за следене на мъртвата точка с предупреждение за страничен трафик, асистент за завиване при насрещен трафик и спирачен асистент при движение на заден ход за повече спокойствие при шофиране в града.

Подобрена сигурност и разходи за експлоатация  

След активиране на вградения модем операторите могат да се възползват от подобрена сигурност с предупреждения за сблъсъци и проникване в автомобила чрез софтуера Ford Pro. С функцията Fleet Start Inhibit мениджърите на автопаркове могат дистанционно да активират или деактивиратE-Transit Courier, за да спомогнат за предотвратяване на кражби или неразрешено ползване в извънработно време.

За да подобри сигурността без необходимото време и разходи на следпродажбеното обслужване, Ford Pro си партнира със специалистите по автомобилна сигурност TVL, за да предложи фабрично монтирани пакети за заключване на E-Transit Courier. Пакетите съдържат вторични ключалки с куки за противодействие на атаките в стил „промъкване и открадване“, както и автоматично заключване на плъзгащата се странична врата, за да се намали натоварването на водача и да се спестят секунди при всяка доставка.

Ford Pro Service очаква разходите за непланирана поддръжка на E-Transit Courier да бъдат поне 35% по-ниски спрямо дизеловите модели. Както и останалите модели от семейството на Transit, изцяло новият ван се поддържа от същата широка мрежа на Ford Pro Service – включително нарастващите възможности за мобилно обслужване, уникалната свързана система за поддържане на непрекъсната работа FORDLiive и най-голямата в Европа дилърска мрежа, специално предназначена за лекотоварни превозни средства.

Изцяло новият Transit Courier ще бъде наличен първо през 2023 г. с гама от икономични бензинови и дизелови двигатели. Гамата съдържа както ванове, така и версии с двойна кабина, и включва избор от атрактивни серии като моделите с високи спецификации Limited и Active. 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин