Ford Police Interceptor: защитен от противотанкови муниции (ВИДЕО)

Какъв калибър само! Ford САЩ предлага за Police Interceptor панели за вратите, издържащи на обстрел с противотанкови муниции

1503
2016

Бронираните стъкла днес не са предизвикателство. В наши дни гангстерите не се разхождат с някой обикновен Colt, а с оръжия, които са заплаха дори за танк. Ford реагира на тази тенденция и в САЩ ще предлага полицейската версия на Explorer с врати, издържащи дори на обстрел с автомат “Калашников”.

С новите врати SUV-ът ще отговаря на клас на бронировка 4 по американските стандарти – т.е. ще издържа на обстрел с муниции до 30-и калибър. В действителност в Щатите не всеки ден се случва полицаите да бъдат aтакувани в колите си с такъв сериозен арсенал, но по данни на Ford в света търсенето било достатъчно сериозно. Новите панели за Police Interceptor са опционално оборудване, което излиза 1500 долара на врата.

База е Explorer с V6-мотор

Police Interceptor е представен във вариант полицейски автомобил през 2011 г. Той е базиран на Explorer и заменя Ford Crown Victoria като най-масов модел за ченгетата. Дори и в “серийната” си версия SUV-ът е брониран, но, естествено, не толкова добре, че да издържа на противотанкови куршуми. Под капака работи 3,5-литров V6, който е пригоден за работа и на етанол и развива 284 к.с. Към стандартните екстри спадат стандартни за подобни модификации опции като сини сигнални светлини и „мобилен затвор“ за местата отзад.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин