Ford Mustang Shelby GT500 VIN 001 отива на аукцион


16
дек.
2018

Автомобилните производители често предлагат на аукцион специални коли – и обикновено събраните средства отиват за благотворителност. Същият сценарий следва и Ford, като пуска на 18 януари първия произведен Shelby GT500 на аукцион от Barrett-Jackson в Аризона. Това са точно четири дена след планирания дебют на автомобила по време на изложението в Детройт.

За момента не са разкрити точните данни на супермощния поникар. Ясно е, че автомобилът със задно задвижване ще бъде с мощност над 700 конски сили, които ще бъдат генерирани от V8 с механичен компресор. Според слуховете работният обем на задвижващия агрегат ще бъде 5,2 л, а трансмисията – 6-степенна ръчна или 7-степенна автоматична с два съединителя.

Победителят от Lot 3,008 ще има възможност да поръча автомобила в каквато си пожелае конфигурация, а сумата от аукциона ще бъде предназначена за организация, бореща се с диабета. Toyota също планира да предложи за наддаване посредством Barret-Jackson първата серийна Supra от новото поколение, като средствата от продажбата ще отидат в American Heart Association.

Още по темата

Card image cap
VW заменя дизела с метан?

20
юни
2017

Германският производител обещава 1 млн. автомобила на природен газ и 2000 станции за метан до 2025 г.

Card image cap
Турският доставчик на автомобилната индустрия „Теклас“ пуска два нови завода у нас

4
ян.
2017

Производителят от южната ни съседка стартира строителството на четвъртия си завод в България до Кърджали, а в близко бъдеще ще започне изграждането и на петия – в Крумовград, съобщава „Капитал“

Card image cap
Новото Q2 срещу MINI Countryman: Audi побеждава с тактиката на MINI

12
сеп.
2016

Малки автомобили – голяма радост от шофирането? Повечето биха посочили MINI. Откакто се появи Countryman, това важи дори и за SUV сегмента. Но сега се появява Q2 от Audi. С амбиция да бъде новият отличник

Card image cap

В последния брой:

Архив >