FORD MUSTANG MACH-E С 5 ЗВЕЗДИ ПРИ ЗАЩИТА НА ПЪТНИЦИТЕ И НА ОКОЛНАТА СРЕДА


29
окт.
2021

На 27 октомври 2021 г. Ford Mustang Mach-E добави към нарастващия си списък с награди и признания перфектен двоен комплект с по 5-звезди, присъдени от Euro NCAP и Green NCAP.

Изцяло новият, изцяло електрически SUV на Ford получи максималния 5-звезден рейтинг от двете независими организации за оценка на превозните средства, тестващи нивата им на безопасност и на енергийна ефективност и безвредностспрямо околната среда.

92%защитеност на възрастни пасажери и 86% защита за деца е резултатът на Mustang Mach-E в безапелационно строгите краш-тестове за безопасност на пътниците при катастрофи.

Стандартните за изцяло новия автомобил технологии в помощ на водача, включително интелигентния адаптивен круиз контрол със системи застарт-стоп и за придържане в центъра на лентата, асистентът за предпазване от сблъсък с автоматично аварийно спиране, и системата за спазване на лентата с асистент за трафик в сляпата зона на зрителното поле, също допринесоха за отличниярейтингпо безопасност. Mustang Mach-E получи максимални оценки за своите технологии за придържанев лентата.

С нулеви емисии от ауспуха благодарение на задвижването от електрическабатерия, която предлага чист пробег на ток до 610 км по WLTP, Mustang Mach-E получи също така най-високите оценкиот страна на Green NCAPв тестовете за чист въздух и нисък индекс за отделяне на парникови газове.

94-процентовият резултат за енергийна ефективноствключва максимални оценки в лабораторните тестове за работа при студени и топлиусловия.

„Mustang Mach-E е разработен от самото начало като изцяло електрически автомобил, затова можахме да разгърнем безопасността и екологичните характеристики в изцяло новия му дизайн от всеки възможен ъгъл“, каза Стюарт Саутгейт, Директор Инженерингова безопасност във Ford Европа. „В резултатклиентите ни могат да са  уверени, че автомобилът им се грижи за тях точно толкова добре, колкото и за околната среда.”

Новите признания от Euro NCAP и Green NCAP се добавят към списъка от над 20 отличия за Mustang Mach-E от целия ​​свят – от наградата iF DESIGN AWARD за интегрирането на първокласните високоговорители отаудиосистемата B&O Sound System, до спечелването на награда за свързаност от MOTUL за технологията на Ford SYNC от следващото поколение.

Mustang Mach-E е един от шестте електрифицирани модела на Ford с максималната 5-звездна оценка за безопасност от Euro NCAP, сред които са още Ford Puma, Kuga – включително Kuga Plug-In Hybrid и Kuga Hybrid, Explorer Plug-In Hybrid, Focus и Fiesta.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин