Ford Mustang Mach-E срещу Mercedes EQC 400: кой е по-добрият електрически SUV? (TEСТ)

2206
2021

РЕДАКЦИЯТА ФУНКЦИОНИРА като нормалния живот. Който не внимава, губи. По време на планьорката, на въпроса „Кой иска да направи сравнението Mustang и Mercedes?“, извиках „Аз!“. И какво ми дойде на главата! Представяйки си буботещия V8 по пътя към подземния гараж, там се сблъсках с борбата с щекера за зареждане. Това, разбира се, не е единствената изненада за традиционалистите. Този Mustang носи името на автомобилния мачо, но не само е екологичен, но и идеален за семейството. Mach-E търси своите специфични клиенти – отговорни към природата почитатели на приключенията и харесващи SUV възможностите, където среща и други подобни еколози в лицето на Mercedes EQC. Даваме старт на един почти безшумен дуел.

Напразно ще търсите синия овал на Ford в Mach-E – пред очите ви ще изниква мустангът, нещо като напомняне за поникар-а на новото време. Ноздрите на този Mustang са затворени, фаровете гледат сърдито, а извивките на предния капак демонстрират мускули. Ниската странична линия е фалшива, зад извивката на прозорците покривът е черен. Така седящите на задната седалка разполагат с повече място. В задницата добрият стар свят на Mustang е налице – по три светлинни вертикални ивици от всяка страна и категорична принадлежност към семейството. За нея при EQC се грижи голямата звезда. Една особеност е преминаващата по цялата широчина LED ивица с дневни светлини. Иначе моделът от Бремен – там се сглобява EQC – не полага усилия да скрие роднинската си връзка с GLC. И защо всъщност да го прави?

Ford Mustang Mach E: Произвежданият в Мексико Mustang има какво да наваксва по отношение на изработката. Големи фуги, обикновени материали и остри ръбове нямат място в този (ценови) клас.
Mercedes EQC: Висококачествени материали, отлична изработка – класически Mercedes. Системата за управление на кокпита MBUX е сред най-добрите на пазар

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин