Ford Mustang GT с кожа от истински мустанг и кобри

2203
2017

Звучи банално, но няма как да не го кажем – Ford Mustang е легенда. Историята на този култов автомобил се припомня от време на време, но никога не е излишно да се спомене отново. Или поне накратко, защото колата го заслужава. Представен на изложението в Ню Йорк на 17 април 1964 г., два месеца и девет дни след като „Бийтълс“ за пръв път свирят в САЩ, Mustang буквално смайва публиката и всички искат да го имат. Ford стартира официалните продажби още същия ден, като те са рекордни – до края на 64-та марката реализира 97 705 автомобила в изпълнение Notchback купе и още 28 833 открити коли. На следващата година пуска Mustang Fastback с елегантно спускащ се към задницата покрив, форма, която се запечатва завинаги в съзнанието на хората и с която повечето асоциират името Mustang.

Форма, в която Ford предлага и най-новото шесто поколение на модела, първият Mustang, създаден и с мисъл за Европа, както и първият с изцяло независимо задно окачване. И първият с 2,3-литров 4-цилиндров двигател, чиито показатели са стабилни. Конкретната кола обаче е в изпълнение GT с масивния атмосферен 5-литров V8 и 422 коня, идващ с подобаващия за Stang тътен. И макар интериорът на Mustang MkVI да бележи огромен скок по отношение на качеството, собственикът на този автомобил иска седалките му не само да са от истинска кожа, а въпросната кожа да е от съответната порода – мустанг. Заедно с косъма.

Представителството на Vilner в Пекин се заема с педантичното изпълнение на този донякъде противоречив проект. Клиентът е категоричен:  „Това е истински Mustang, искам и кожата да е от мустанг…“ . От Vilner решават, че най-удачно е да използват естествения материал с косъм за страниците на седалките, останалата им площ обвиват в същия материал, но обработен и на ръка. Ателието борави с респект и влага огромно количество ръчен труд в изработката. Обърнете внимание на перфорациите, всички те са нанесени педантично на ръка. Конците са червени, в контраст с екстериора на колата. В същото бордо са изпълнени и предпазните колани, както и шевовете около лоста на ръчната спирачка, също облицована с конска кожа.

Почти всички останали повърхности са облагородени с фина алкантара: корите на вратите, корите при задните седалки, таблото, воланът, който е комбинация кожа от мустанг/алкантара и таванът на Mustang GT, изпълнен според изискванията на клиента. Алкантареното платно над главите на шофьора и пасажера е ръчно изрисувано с две кобри, препратка към по-мощните Shelby изпълнения на колата, но изпълнено в традиционен китайски стил. Детайл, завършващ този изключително автентичен и персонализиран интериор, е металната табелка срещу пътника, на която е гравирано изображение с първото поколение Mustang и номер 01, идентфициращ уникалността на проекта.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин