Ford Mustang за британските полицаи

На специализирано изложение във Великобритания беше представен Mustang в полицейска униформа. Изглежда, ченгетата искат да сменят своите Ford Focus с пониавтомобили

1606
2016

Не е нужно човек да обича всичко, което британците величаят – пастетът от бъбреци например е нещо, което е нормално да не се хареса на всеки… По отношение на полицейските автомобили обаче англичаните демонстрират наистина добър вкус – като „обличат” в жълто-синя униформа Ford Mustang GT с V8-мотор под предния капак. Такъв автомобил имаше на специализиранoто изложение на Националната асоциация на мениджърите на флотилии за полицията (NAPFM). И макар че показаната кола е само прототип, много общини действително обмисляли да се сдобият с подобни автомобили, пише Motoring Research.

И защо не? „Мускулестият” Ford предлага много мощност за парите си – 34 995 паунда (ок. 90 000 лв.) струва в Обединеното кралство Mustang GT с 5-литров V8. Да, действително това е почти двойно повече от стойността на Focus ST, с които полицаите в момента гонят престъпници. За тези пари обаче силите на реда ще разполагат с автомобил, на който малко гангстерски возила биха могли да се опънат. 435-те „кончета” на Mustang би трябвало да бъдат достатъчни за преследвания. Както Motoring Research съобщава, според говорител на Ford британската полиция вече тествала Mustang.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин