Ford Mustang за британските полицаи

На специализирано изложение във Великобритания беше представен Mustang в полицейска униформа. Изглежда, ченгетата искат да сменят своите Ford Focus с пониавтомобили


16
юни
2016

Не е нужно човек да обича всичко, което британците величаят – пастетът от бъбреци например е нещо, което е нормално да не се хареса на всеки… По отношение на полицейските автомобили обаче англичаните демонстрират наистина добър вкус – като „обличат” в жълто-синя униформа Ford Mustang GT с V8-мотор под предния капак. Такъв автомобил имаше на специализиранoто изложение на Националната асоциация на мениджърите на флотилии за полицията (NAPFM). И макар че показаната кола е само прототип, много общини действително обмисляли да се сдобият с подобни автомобили, пише Motoring Research.

И защо не? „Мускулестият” Ford предлага много мощност за парите си – 34 995 паунда (ок. 90 000 лв.) струва в Обединеното кралство Mustang GT с 5-литров V8. Да, действително това е почти двойно повече от стойността на Focus ST, с които полицаите в момента гонят престъпници. За тези пари обаче силите на реда ще разполагат с автомобил, на който малко гангстерски возила биха могли да се опънат. 435-те „кончета” на Mustang би трябвало да бъдат достатъчни за преследвания. Както Motoring Research съобщава, според говорител на Ford британската полиция вече тествала Mustang.

Още по темата

Card image cap
Неудържимият Donkervoort D8 GTO

18
юли
2016

Спортен автомобил с 380 к.с. може да предизвика насмешки. Но не и когато тези 380 к.с. задвижват 695 килограма като при Donkervoort D8 GTO. Първите ни впечатления!

Card image cap
Иновативна CVT-трансмисия за новия Civic

10
февр.
2017

От Honda се хвалят, че параметрите й вече са близки до тези на предавателна кутия с два съединителя и усещането с нея е като при „многоскоростна“. Симулира 7 предавки през целия работен диапазон

Card image cap

В последния брой:

Архив >