Ford Focus ST с голяма мощност и още по-як звук

2209
2021

Най-добре тунингованият автомобил на Германия: този Ford Focus ST ще участва в надпреварата Tuning Trophy Germany. Неговият коз: екстремна мощност .

Сидни Хофман и неговото жури издирват най-добре тунингования автомобил на Германия. Като „шоуавтомобил“ би могъл да бъде наречен този Ford Focus ST на Морис Линденблат от 2005 г.  Освен внушителна мощност, компактният модел от Кьолн разполага и с впечатляваща аудиосистема от екстра класа.

На външен вид Линденблат е докарал ST до този на по-големия събрат: бодикит от Rieger и спойлер доближават модела до RS. Прибавяме и 19-цоловите джанти Etabeta и яркооранжевия лак с черни акценти. Още по-ярка е атмосферата във вътрешното пространство. Целият багажник е зает от внушителна аудиосистема с мощност 6000 вата, като тапицериите в него са от кожа. Има и машина за дим (мъгла) и осветление с лазерно шоу. Сред другите екстри са Airbrushes и Playstation.

Под капака на Focus ST работи 2,5-литров 5-цилиндров агрегат с някога 225 к.с. С някои мерки – включително нов интеркуулер – мощността е увеличена на 301 к.с., а максималният въртящ момент е  512 Нм. Това е възможно благодарение на нова всмукателна уредба, преработени стени на цилиндрите и др.  Спортната ауспухова уредба пък се грижи за подобаващ звук. Сред техническите модификации са подсилен съединител, окачване Bilstein и вентилирани спирачни дискове. Морис Линденблат притежава тунингования Focus от 16 години го използва във всекидневието. Сега с автомобила 26-годишният мъж ще участва в Tuning Trophy Germany.

Още по темата