Ford F-MAX стана „Камион на годината“

3101
2019

С приза Международен камион на годината 2019 е отличен изцяло новият влекач за международен транспорт Ford F-MAX, чиято официална премиера беше на изложението IAA Nutzfahrzeuge през септември 2018 г. в Хановер. Членовете на журито, които тестваха F-MAX, поставиха висока оценка на ефективната силова линия на новия влекач, включително на функциите Eco-Roll, ACC, системата за управление на силовия тракт според терена MAXCruise.

12,7-литровият редови 6-цилиндров дизелов двигател Ecotorq Евро 6 с мощност 500 к.с. е разработка на Ford Trucks и работи в отличен синхрон с 12-степенната автоматизирана скоростна кутия ZF Traxon. Журналистите от международното жури бяха впечатлени от комфорта и удобството на изцяло новата кабина, предназначена за транспорт на дълги разстояния. Тя е с ширина 2,5 м, с равен под, а вътрешната й височина е 2,16 м.

Положителна оценка получи и интелигентната технологична платформа ConnectTruck, която позволява отдалечена диагностика на автомобила, дистанционен ъпдейт на софтуера и интегриране със системи за управление на парка. Статуетката и плакета получават Виктор Вилку, генерален мениджър за Ford Trucks в Булавто АД – официален вносител на марката за България, и Селим Язъджъ, управляващ директор на Ford Trucks за Източна Европа и Балканите.

За журито International Truck of the Year (ITOY)

Наградата Международен камион на годината (International Truck of the Year) се присъжда всяка година от 1976 г. досега. В журито ITOY членуват 23 журналисти от специализирани издания от 23 държави от Европа, вкл. Русия и Турция, както и 7 асоциирани членове от останалата част на света. Българският представител в журито е Снежина Баджева.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин