Ford F-150 Raptor Supercrew: голям, но спортен

В Детройт Ford ще покаже F-150 Raptor в спортен вариант – сега и като Supercrew с четири врати. Под капака работи 3,5-литров V6

1101
2016
Не точно спортен: кокпитът изглежда по-скоро спартански, но за сметка на това е много просторен.

Не точно спортен: кокпитът изглежда по-скоро спартански, но за сметка на това е много просторен.

По-широк, по-мощен, по-суров – а сега и с четири врати и двойна кабина – с F-150 Raptor Supercrew Ford показва втората версия на своя офроуд-хищник. Точно преди една година изпълнението с две врати дебютира в Детройт. Производителят не разкрива много от техническите данни – ясно е само, че под предния капак ще работи 3,5-литров V6 EcoBoost, който ще развива повече от 417-те „коня“ на 6,2-литровия V8 при предшественика. Ние обаче очакваме „конете“ да бъдат около 500. В Raptor ще бъде използвана нова 10-степенна трансмисия, която може да бъде контролирана и с „пера“ на волана. Визията на модела е брутална и в нея доминират големият надпис на Ford, както и четирите LED-фара, обградени от жълта лента в ролята на мигачи.

В Raptor работи изцяло нова 10-степенна автоматична скоростна кутия.

В Raptor работи изцяло нова 10-степенна автоматична скоростна кутия.

 

За повече стабилност при движение извън пътя каросерията на Raptor е по-широка от тази на „нормалния“ F-150 с 15 см. Още през тази година най-мощният F-150 ще се бори за победата в ултратежките пустинни състезания „Баха“. Специално за тях рамата е допълнително усилена, а ходовете на окачването са увеличени. Раздатъчната кутия е модифицирана и разполага с общо шест режима на шофиране, сред които и Baja Mode за битката в пясъците. И докато блокажът на задния диференциал е сериен, автоматичният блокаж на торсен-диференциала отпред се прави допълнително. Интериорът е по-скоро спартански, но въпреки това има система от камери, осигуряваща по-добра видимост през деня и през нощта. За момента от Ford не дават информация за цените.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин