Новини » Ford Edge: показаха следващото поколение в Китай

Ford Edge: показаха следващото поколение в Китай

1208
2022

С досегашния Edge този SUV няма много общи неща

Второто поколение на Ford Edge се появи на пазара през 2015 г. за моделната 2019 г. автомобилът получи фейслифт, но вече е малко поостарял. Сега в Китай се появи новото поколение на модела – средноразмерен SUV с нова външност и електрически отварящи се врати. Новооформената предница се ориентира по новите модели на Ford, появили се на китайския пазар – Explorer, Equator / Equator Sport и Evos. С тесните си фарове Edge притежава модерна муцуна.

Има също и 20-цолови джанти. По задницата също има промени – задните светлини са изцяло ново оформление. Надписът „Edge“ под синия овал е доста по-голям от преди, а черната пластмасова тапицерия на бронята е с метални елементи.

Засега няма снимки на интериора, но има информация за техническите данни. В Китай Ford Edge ще бъде дълъг точно 5 метра, което е с 23 см повече от досегашния модел.

SUV-ът е задвижван от 2-литров турбобензинов мотор с 252 к.с. Предлага се и със седем седалки. Не се знае, кога от Ford ще представят официално Edge , но вероятно това ще стане в средата на ноември Guangzhou Auto Show 2022.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ