Ford ще произвежда от 2020 г. нов Bronco


12
ян.
2017

От Ford има достатъчно славни имена в историята си: от Model T през Thunderbird и Mustang до F-150 например само в САЩ. През 2020 г. на пазара ще се завърне още един легендарен модел: Bronco. В миналото моделът е култов за американците, но в бъдеще ще може да завладее и целия свят. Това съобщиха от Ford в рамките на North American International Auto Show (NAIAS) в Детройт.

Средноголемият модел Bronco е безкомпромисен всъдеход с двойно задвижване, който не се страхува да излезе извън нормалните пътища. Новият Ford Bronco ще се произвежда в Уейн, Мичиган.

През 1966 г. на пазара появява предлаганият само с три врати Ford Bronco като конкурент на Jeep CJ. Дългият само 3,85 метра всъдеход с междуосие от 2,34 метра използва компоненти на серията F. От 1978 г.  Bronco е изцяло базиран на F-моделите и става не само по-голям, но и доста по-мощен. Бензиновите версии започват от работен обем 5,7 литра. Между 1992 и 1996 г. от конвейера слиза и последното поколение на Bronco, като междувременно автомобилът е достигнал дължина от 4,66 метра. През 2004 г. е показана студия на Bronco, която обаче не стига до серийно производство.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин