Ford ще наелектризира полицията


21
ное.
2017

Ford наелектризира американския пазар на полицейски, пожарникарски и правителствени автомобили с Fusion, който в Европа е популярен като Ford Mondeo. За разлика от стария континент, където Ford предлага Mondeo само като Hybrid, моделът за Северна Америка е наличен и като Plug-in-Hybrid под името Fusion Energi. А сега версията с това задвижване ще гони престъпниците в Щатите.

Автомобилът може да измине общо 800 километра, 35 километра само на ток. Също както и стандартния Fusion полицейската кола разполага с батерия с капацитет 7,6 кВтч., която може да се зарежда с 240-волтово зарядно в рамките на 2,5 часа. Електрическата максимална скорост е 137 км/ч, а системната мощност на 2,0-литровия 4-цилиндров бензинов двигател и електромотора – 200 к.с.

Седанът серийно е с полицейско оборудване: седалките са с по-малка странична опора за по-добър комфорт на полицаите, които носят много екипировка на коланите си. Отзад тапицериите на седалките и подът са от винил, с цел по-лесно почистване, а освен прожектор за търсене на предната колона, има и сигнално осветление. Оборудването включва също и система Dark Car, която изключва цялото вътрешно осветление на автомобила, когато полицаите следят някого. Първите доставени автомобили ще бъдат в полицейските управления през лятото на 2018 г.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин