Ford пуска легендата Bronco на пазарите в Европа

0407
2022

Ford обяви днес, че пуска американската легенда Bronco за първи път в Европа. Четиривратият Bronco, подобрен с интелигентни технологии  и на практика способен да се движи по всеки терен, ще се предлага в строго ограничени количества в избрани европейски пазари с ляв волан в края на 2023 г.

Неповторимият дизайн отвън и отвътре черпи вдъхновение от икони, сред които оригиналния Bronco от 1966 г., от F серията на американския пазар – „коравия“ външен вид и издръжливостта, а духа – от Ford Mustang. Резултатът е SUV с уникален стил и истинско усещане за приключение. Bronco печели прозвището си „G.O.A.T.“ (Преминава през всякакъв вид терен) благодарение на усъвършенствана система за задвижване на четирите колела и иновативни технологии за приключения извън пътя, включително Trail Control и до седем режима на задвижване.

Разработен от самото начало за офроуд шофиране, универсалният Bronco е стандартно оборудван с уникални функционалности, като елементи с възможност за демонтиране, специално предназначени за аксесоари монтажни точки и лесни за почистване материали. Клиентите на Bronco могат да избират от широка гама одобрени от Ford аксесоари, проектирани за безпроблемен монтаж и максимална персонализация.

Откакто е представен за първи път в САЩ през 1966 г., Bronco се налага като символ на безграничната свобода, забавлението и възможностите за движение на открито. След дълго, 25-годишно отсъствие, през 2020 г. Ford отново представи емблематичния Bronco в Северна Америка, като остана верен на оригиналното ДНК и същевременно въведе изцяло нови, иновативни характеристики за истинска офроуд функционалност. Сега Bronco ще се предлага и в Европа в ограничени бройки за любителите на активния живот на открито.

Bronco е оборудван със свалящ се твърд покрив с шумоизолираща тапицерия за комфортно пътуване. Покривът се разглобява на четири панела със специални бордови чанти за съхранение на предните два панела за максимална гъвкавост. Всички врати могат да се демонтират напълно – и поотделно – с помощта на един-единствен инструмент, за не повече от осем минути, което осигурява максимална свобода и по-добра видимост в офроуд условия.

Bronco разполага с няколко други подвижни елемента, които позволяват както персонализиране, така и подобряване на офроуд представянето, включително предна решетка и броня, които могат да бъдат свалени и заменени с алтернативни версии. Пластмасовите арки на калниците са проектирани така, че да се отделят без щети в случай на удар в офроуд условия и могат да бъдат лесно и бързо заменени.

В основата на способността на Bronco да се движи навсякъде е системата Terrain Management System, която улеснява водачите в избора на необходимия им режим на шофиране, съобразен с условията на терена. Наред с режимите за движение по пътищата като Normal, Eco, Sport и Slippery, специалните режими за движение извън пътя G.O.A.T. включват Mud/Ruts, Sand и наличен вдъхновен от състезанията режим Baja, като всеки режим оптимизира газта, предавките на скоростната кутия и реакцията на кормилното управление, за да се отговари максимално на пътните условия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин