Ford представя специално юбилейно издание Mustang55 с 5,0-литров двигател V8

2607
2019

Ford обяви новия специален модел Ford Mustang55 за клиентите в Европа, отбелязващ 55-тата годишнина на емблематичния спортен автомобил.

Базиран на Ford Mustang с 450 к.с. и 5,0-литров двигател V8, новият Mustang55 има уникални екстериорни стилови черти, включително отличителни ленти на предния капак и отстрани, емблеми и опционален заден спойлер, както и интериор с високи спецификации.

В допълнение, Ford Mustang с 2,3-литров двигател EcoBoost вече има обновени стилови черти, вдъхновени от легендарните модели Mustang Shelby, и включва като стандартно оборудване изпускателната система с активен изпускателен клапан на Ford, която позволява на водачите да регулират интензивността на звука от ауспуха на Mustang спрямо настроението си и условията на шофиране.

Новите цветове на Mustang, въведени в цялата гама, включват Iconic Silver, Lucid Red, Twister Orange и Grabber Lime, а технологията за вграден модем FordPass Connect превръща Mustang в подвижна WiFi точка за достъп с възможност за свързване на до 10 устройства.

„Mustang е част от ексклузивна група автомобили, които са постигнали над половин век непрекъснато производство, и няма изгледи апетитът на клиентите към най-продавания спортен автомобил в света да намалее“, каза Ролант де Вард, вицепрезидент Маркетинг, продажби и обслужване, Ford of Europe. „Нашият нов Mustang55 е същността на Mustang, съчетавайки вълнуваща динамика, дързък дизайн и технологии, подобряващи комфорта, като нашия вграден модем FordPass Connect и аудиосистемата B&O.“

По-рано тази година Mustang отбеляза 55 години от представянето си на 17 април 1964 г., а през 2018 г. бе най-продаваното спортно купе в света за четвърта поредна година. Новият Ford Mustang55 с 5,0-литров двигател V8 и усъвършенстваният Ford Mustang с 2,3-литров двигател EcoBoost са достъпни за поръчки от август.

Над 55 години

Новото специално издание Mustang55 – налично във варианти на каросерията фастбек и кабриолет – добавя уникален акцент към елегантните и атлетични стилови черти на Ford Mustang с черни ленти с преливащ ефект за нископрофилния преден капак и долните странични части на каросерията, както и черен покрив за моделите фастбек, който допълва 19-инчовите алуминиеви джанти в блестящ черен цвят. Моделите Mustang55 в цвят Shadow Black включват сребристи ленти, а кабриолетите са оборудвани с черен текстилен покрив.

Двуцветните горна и долна предни решетки са в цвят Gloss Black и Pillar Black, като горната решетка включва емблема на пони в цвят Pillar Black. Емблемите на предните калници Pillar Black 5.0 включват и ексклузивен цвят Colorado Red за десетичната точка. Опционален повдигнат спойлер за капака на багажника в цвят Pillar Black завършва специалния екстериорен изглед.

Интериорът на Mustang55 с високи спецификации усъвършенства преживяването на пътниците с вложки на арматурното табло с ефект на карбонови влакна, централна конзола, облицована с кожа, и опори за коленете с отличителен сив шев, който се повтаря при премиум подовите стелки.

Моделите Mustang55, оборудвани с 6-степенната механична скоростна кутия на Ford, включват уникална формована топка на скоростния лост, а моделите с 10-степенна автоматична скоростна кутия са оборудвани с уникална топка на скоростния лост от метална сплав. Седалките и вратите са облицовани с висококачествено покритие от Alcantara.

Стандартните технологии за комфорт и удобство включват отопление и охлаждане на предните седалки, усъвършенстваната система за свързаност на Ford SYNC 3 вече с DAB+ радио, премиум аудиосистема B&O с 12 високоговорителя и вграден модем FordPass Connect за по-добра свързаност и функции, включително Дистанционен старт* за автоматичните модели, Дистанционно заключване/отключване на вратите и Локатор на автомобила.

За пазарите с движение в лявата лента се предлагат алуминиеви вложки на арматурното табло, топки на скоростния лост, облицовани с кожа, и кожени седалки в цвят Ebony, Ceramic или Russet.

Стил, вдъхновен от Shelby

Моделите Ford Mustang Shelby, включително Mustang Shelby GT350 и GT500, предлагат усъвършенствана динамика и уникален стил на клиентите на Mustang от над 50 години, а сега също така вдъхновяват подобренията на модела Mustang с 2,3-литров двигател EcoBoost във вариант фастбек и кабриолет.

Странични огледала и спойлер на багажника в цвят Magnetic Grey и уникални черни ленти на предния капак с преливащ ефект, които обгръщат мощната издатина, са сред харизматичните допълнения, както е и предната решетка в цвят Magnetic Grey California, включваща класическата емблема на пони с три ленти, показана за пръв път на моделите Mustang през 1965 г. 19-инчови машинно обработени алуминиеви джанти допълнително усъвършенстват променения външен вид.

Вече стандартна за модела с 2,3-литров двигател EcoBoost, изпускателната система с активен изпускателен клапан включва иновативен режим Good Neighbour, който може да бъде програмиран автоматично да намалява звука на ауспуха в предварително зададен час, за да избегне смущаването на съседите. Системата автоматично се адаптира заедно с електронния контрол на стабилността, реакциите на горивния дросел, автоматичната смяна на предавките и настройките на кормилното управление в зависимост от избрания режим на шофиране: Normal, Sport, Track, Snow/Wet, Drag Strip и програмируемия My Mode.

Най-продаваният спортен автомобил в света

Ford ще продължи да произвежда специалните модели Mustang BULLITT за клиентите в Европа и за втора поредна година. Задвижван от 5,0-литров двигател V8, усъвършенстван да предоставя 460 к.с. и 529 Нм въртящ момент, Mustang Bullitt се предлага с възможност за избор на цветове за екстериора между Shadow Black и класическия Dark Highland Green. Уникалните характеристики включват 19-инчови джанти Torq Thrust; червени спирачни апарати Brembo™; имитираща капачка на резервоара Bullitt; специална черна предна решетка; зелени шевове за стандартните седалки и опционални спортни седалки Recaro® и бяла билярдна топка на скоростния лост.

Mustang остана най-продаваното в света спортно купе за четвърта поредна година през 2018-та, с продажби от 113 066 автомобила съгласно данните на IHS Markit. Ford продаде 5 500 автомобила Mustang в Европа през първата половина на 2019-та – увеличение от над 5% спрямо същия период на миналата година.** Повече от 500 000 автомобила Mustang от шесто поколение са били продадени в цял свят от 2015 г. досега, включително над 48 000 в Европа.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин