Ford представя специално юбилейно издание Mustang55 с 5,0-литров двигател V8


26
юли
2019

Ford обяви новия специален модел Ford Mustang55 за клиентите в Европа, отбелязващ 55-тата годишнина на емблематичния спортен автомобил.

Базиран на Ford Mustang с 450 к.с. и 5,0-литров двигател V8, новият Mustang55 има уникални екстериорни стилови черти, включително отличителни ленти на предния капак и отстрани, емблеми и опционален заден спойлер, както и интериор с високи спецификации.

В допълнение, Ford Mustang с 2,3-литров двигател EcoBoost вече има обновени стилови черти, вдъхновени от легендарните модели Mustang Shelby, и включва като стандартно оборудване изпускателната система с активен изпускателен клапан на Ford, която позволява на водачите да регулират интензивността на звука от ауспуха на Mustang спрямо настроението си и условията на шофиране.

Новите цветове на Mustang, въведени в цялата гама, включват Iconic Silver, Lucid Red, Twister Orange и Grabber Lime, а технологията за вграден модем FordPass Connect превръща Mustang в подвижна WiFi точка за достъп с възможност за свързване на до 10 устройства.

„Mustang е част от ексклузивна група автомобили, които са постигнали над половин век непрекъснато производство, и няма изгледи апетитът на клиентите към най-продавания спортен автомобил в света да намалее“, каза Ролант де Вард, вицепрезидент Маркетинг, продажби и обслужване, Ford of Europe. „Нашият нов Mustang55 е същността на Mustang, съчетавайки вълнуваща динамика, дързък дизайн и технологии, подобряващи комфорта, като нашия вграден модем FordPass Connect и аудиосистемата B&O.“

По-рано тази година Mustang отбеляза 55 години от представянето си на 17 април 1964 г., а през 2018 г. бе най-продаваното спортно купе в света за четвърта поредна година. Новият Ford Mustang55 с 5,0-литров двигател V8 и усъвършенстваният Ford Mustang с 2,3-литров двигател EcoBoost са достъпни за поръчки от август.

Над 55 години

Новото специално издание Mustang55 – налично във варианти на каросерията фастбек и кабриолет – добавя уникален акцент към елегантните и атлетични стилови черти на Ford Mustang с черни ленти с преливащ ефект за нископрофилния преден капак и долните странични части на каросерията, както и черен покрив за моделите фастбек, който допълва 19-инчовите алуминиеви джанти в блестящ черен цвят. Моделите Mustang55 в цвят Shadow Black включват сребристи ленти, а кабриолетите са оборудвани с черен текстилен покрив.

Двуцветните горна и долна предни решетки са в цвят Gloss Black и Pillar Black, като горната решетка включва емблема на пони в цвят Pillar Black. Емблемите на предните калници Pillar Black 5.0 включват и ексклузивен цвят Colorado Red за десетичната точка. Опционален повдигнат спойлер за капака на багажника в цвят Pillar Black завършва специалния екстериорен изглед.

Интериорът на Mustang55 с високи спецификации усъвършенства преживяването на пътниците с вложки на арматурното табло с ефект на карбонови влакна, централна конзола, облицована с кожа, и опори за коленете с отличителен сив шев, който се повтаря при премиум подовите стелки.

Моделите Mustang55, оборудвани с 6-степенната механична скоростна кутия на Ford, включват уникална формована топка на скоростния лост, а моделите с 10-степенна автоматична скоростна кутия са оборудвани с уникална топка на скоростния лост от метална сплав. Седалките и вратите са облицовани с висококачествено покритие от Alcantara.

Стандартните технологии за комфорт и удобство включват отопление и охлаждане на предните седалки, усъвършенстваната система за свързаност на Ford SYNC 3 вече с DAB+ радио, премиум аудиосистема B&O с 12 високоговорителя и вграден модем FordPass Connect за по-добра свързаност и функции, включително Дистанционен старт* за автоматичните модели, Дистанционно заключване/отключване на вратите и Локатор на автомобила.

За пазарите с движение в лявата лента се предлагат алуминиеви вложки на арматурното табло, топки на скоростния лост, облицовани с кожа, и кожени седалки в цвят Ebony, Ceramic или Russet.

Стил, вдъхновен от Shelby

Моделите Ford Mustang Shelby, включително Mustang Shelby GT350 и GT500, предлагат усъвършенствана динамика и уникален стил на клиентите на Mustang от над 50 години, а сега също така вдъхновяват подобренията на модела Mustang с 2,3-литров двигател EcoBoost във вариант фастбек и кабриолет.

Странични огледала и спойлер на багажника в цвят Magnetic Grey и уникални черни ленти на предния капак с преливащ ефект, които обгръщат мощната издатина, са сред харизматичните допълнения, както е и предната решетка в цвят Magnetic Grey California, включваща класическата емблема на пони с три ленти, показана за пръв път на моделите Mustang през 1965 г. 19-инчови машинно обработени алуминиеви джанти допълнително усъвършенстват променения външен вид.

Вече стандартна за модела с 2,3-литров двигател EcoBoost, изпускателната система с активен изпускателен клапан включва иновативен режим Good Neighbour, който може да бъде програмиран автоматично да намалява звука на ауспуха в предварително зададен час, за да избегне смущаването на съседите. Системата автоматично се адаптира заедно с електронния контрол на стабилността, реакциите на горивния дросел, автоматичната смяна на предавките и настройките на кормилното управление в зависимост от избрания режим на шофиране: Normal, Sport, Track, Snow/Wet, Drag Strip и програмируемия My Mode.

Най-продаваният спортен автомобил в света

Ford ще продължи да произвежда специалните модели Mustang BULLITT за клиентите в Европа и за втора поредна година. Задвижван от 5,0-литров двигател V8, усъвършенстван да предоставя 460 к.с. и 529 Нм въртящ момент, Mustang Bullitt се предлага с възможност за избор на цветове за екстериора между Shadow Black и класическия Dark Highland Green. Уникалните характеристики включват 19-инчови джанти Torq Thrust; червени спирачни апарати Brembo™; имитираща капачка на резервоара Bullitt; специална черна предна решетка; зелени шевове за стандартните седалки и опционални спортни седалки Recaro® и бяла билярдна топка на скоростния лост.

Mustang остана най-продаваното в света спортно купе за четвърта поредна година през 2018-та, с продажби от 113 066 автомобила съгласно данните на IHS Markit. Ford продаде 5 500 автомобила Mustang в Европа през първата половина на 2019-та – увеличение от над 5% спрямо същия период на миналата година.** Повече от 500 000 автомобила Mustang от шесто поколение са били продадени в цял свят от 2015 г. досега, включително над 48 000 в Европа.

Още по темата

Card image cap
Отличен старт за новото Volvo XC40

26
ян.
2018

Над 20 000 поръчки на първия компактен SUV на Volvo глобално. ХС40 беше обявен за Автомобил на годината от английското издание What Car? и е сред финалистите в европейския конкурс за 2018 г.

Card image cap
Opel тръгва на национално турне с Брас Асоциация Комбо

16
февр.
2016

Opel продължава успешното си партньорство с едни от най-добрите български джаз музиканти

Card image cap

В последния брой:

Архив >