Ford представя новия Focus ST на Автосалон София 2019


11
окт.
2019

На автомобилното изложение в София между 12 и 20 октомври 2019 г., Ford представя разнообразни, основополагащи за развитието на марката, модели.

Официална премиера за България и за автосалона правят четири автомобила, които ясно показват, че посоката на развитие на Ford преминава през задължителните за бранда цели, свързани с интегриране на високотехнологични системи в масови автомобили и електрификация. Моделите, които се появяват за пръв път у нас, са изцяло новият Focus ST и обновеният Mondeo, с хибридно задвижване, както и неподражаемият Mustang GT 450 к.с. в най-новата си версия. За първи път на изложение се показва и компактният представител на SUV семейството, EcoSport.

Focus ST е дългоочакваният и ултимативен автомобил, който е култивирал в себе си удобството и технологичността на изцяло новия сериен Focus и спортния заряд и емоция за всички любители на моторните спортове с бензин в кръвта. Моделът е с 2.3-литров EcoBoost двигател, 280 к.с. и 6-степенна ръчна скоростна кутия.

Флагманът на Ford идва, за да покаже, че марката е реализирала своята цел и е навлязла с пълна мощност в електрификацията. Усъвършенстваното Mondeo Hybrid се представя с 2.0-литров Hybrid двигател, 187 к.с. и хибридна CVT безстепенна автоматична трансмисия. В развитието на електрическите и хибридните автомобили, Ford навлиза с огромни крачки и заявка за представянето до 2021 г. на 17 нови модела с разнообразие във всички типове двигатели – мек хибрид, хибрид, плъг-ин хибрид и изцяло електрически автомобили в цяла Европа.

Посетителите на АС София 2019 имат възможност да видят и най-продавания спортен автомобил в света, Ford Mustang GT с 5.0-литров двигател, 450 к.с., 10-степенна автоматична скоростна кутия, 8-цилиндров V-образен двигател. Спортната гама на Ford се допълва от любимата малка кола на Европа – Fiesta във версия ST, която съчетава в себе си дух на спортист и практичност на градски автомобил. Моделът е с 1.5-литров EcoBoost двигател, 200 к.с. и 6- степенна ръчна скоростна кутия.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин