Новини » Ford превърна F-150 Lightning в полицейски автомобил

Ford превърна F-150 Lightning в полицейски автомобил

0808
2022

Прототипът на полицейския електромобил впечатлява с вихрено ускорение и много място. Освен това е оборудван с подсилени със стомана седалки. Ford се надява на голям брой поръчки от американските пазители на реда.

Пълното име на преработения като полицейски автомобил е „Ford F-150 Lightning Pro Special Service Vehicle“ и е базиран на новия електрически пикап на Ford F-150 Lightning. Автомобилът може да убеди американската полиция да използва в бъдеще повече електромобили в градовете. Предимството на пикапа е екстремното ускорение от 0 до 96 км/ч за само 4 секунди.

Електрическият пикап на Ford отива в полицията

Посредством отказа от двигател с вътрешно горене под предния капак има още един багажник, в който могат да бъдат побрани неща като екипировка и други. Освен това прибавяме и товарната повърхност, която въпреки двойната кабина е с дължина от 170 см и побира до 1.495 литра.

Броят на електромобилите като служебни автомобили расте

Макар и зевзеците да се шегуват, че полицейски автомобил с електрическо задвижване трябва да прекъсне преследването, за да зареди батерията си, F-150 Lightning може да има успех като полицейски автомобил, тъй като поддръжката му е значително по-евтина от такава на модел с двигател с вътрешно горене. Във вътрешното пространство има лесно почистващи се материали  и подсилени със стомана седалки. При Ford има специален отдел, който съветва американската полиция за покупката на електромобили като полицейски автомобили.

Идеята на Ford, да предлага електромобили на полицията не е нова. Заради повишаващите се цени на горивата полицията в американския град Баргърсвил в щата Индиана е заменила своите стари модели Dogde със седем електромобила Tesla Model 3. Полицията в Логан, Охайо също притежава два автомобила Tesla Model Y. Полицейските служители обаче се оплакват прекалено малкото място във вътрешното пространство – пазителите на реда носят доста оборудване по себе си. Това не би трябвало да е проблем при автомобил с размерите на огромния F-150.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин