Ford подобрява най-продавания бус на ток

2404
2024

Днес Ford Pro обяви нова версия с удължен пробег за E-Transit, която увеличава възможностите на най-продавания голям електрически ван в Европа, който миналата година надмина най-близкия си конкурент.


Иновациите се състоят в цифровите подобрения на производителността на Ford Pro 2024 Transit, което значително разширява потенциалната клиентска база за E-Transit. Новият модел се отличава с използваем капацитет на батерията от 89 кВтч за максимален пробег до 402 км, както и по-бързо зареждане с променлив и постоянен ток. Клиентите могат да се възползват и от интервал на обслужване в размер на две години без ограничение в пробега, който е два пъти повече от сегашния едногодишен интервал.

Подобно на всички лекотоварни автомобили E-Transit, с удължен пробег е напълно интегриран с платформата Ford Pro за свързани решения за зареждане и софтуер, за да помогне на клиентите да подобрят обслужването и да сведат до минимум времето за престой и разходите.

„Версията с удължен пробег на  E-Transit е още един пример за ангажираността на Ford Pro да превърне ефективните електрически автопаркове в реалност в цяла Европа“, сподели Ханс Шеп, генерален мениджър на Ford Pro за Европа. „Предоставяме възможност на клиентите да шофират по-дълго между зарежданията, с широк избор от каросерии и поддръжка от Ford Pro, което затвърждава позицията ни на надежден партньор за цялостни решения за автопаркове.“

Версията с удължен пробег на E-Transit е проектирана така, че да се хареса най-вече на клиенти, които работят в селскостопански райони, при по-студен климат или шофират много по магистрала. Това задвижване допълва и преоборудвани автомобили с допълнително тегло. Клиентите ще могат да поръчат новия модел по-късно тази година, като първите доставки се очакват през 2025 г.

Версията с удължен пробег на E-Transit увеличава използваемия капацитет на батерията до 89 kWh за пробег до 402 км – с 28% повече от еквивалентен модел със стандартен пробег. Този увеличен капацитет ще направи E-Transit с по-привлекателна опция за автопаркове, които оперират извън градските центрове, но все пак искат да се възползват от производителността на електрическите лекотоварни автомобили.

При варианта с удължен пробег стандартно се предлага термопомпа въздух-вода, която отоплява кабината по-ефективно при ниски температури. Системата е подобна на тази при E-Transit Custom – първия електромобил, използващ тази технология – и е предназначена за подобряване на енергийната ефикасност и оптимизиране на пробега при по-студено време.

Инженерите на Ford са подобрили значително ефективността на зареждане на E-Transit за всеки модел с удължен пробег. Максималната мощност при AC зареждане е увеличена от 11 на 22 kW, което означава, че пълното зареждане през нощта ще отнеме по-малко от шест часа. Максималната мощност при DC зареждане е увеличена от 115 на 180 kW, така че 10-минутно зареждане може да увеличи пробега до 116 км, а зареждането от 10 до 80% отнема приблизително 28 минути.


Ford Pro очаква, че подобрените възможности на E-Transit ще се харесат на клиенти с широк спектър от приложения и изисквания, затова компанията предлага богат избор от 19 варианта на модела, включително дължини L3 и L4, van, double-cab-in-van иединична шаси кабина с обща маса от 3500 кг до 4250 кг. Максималният полезен товар е до 1460 кг за вановете и 1814 кг за вариантите с шаси кабина, с прикачен товар до 750 кг за моделите с брутна маса на превозното средство 3500 кг. Налична е и система Pro Power Onboard, която осигурява 2,3 kW мощност от акумулатора на автомобила за работа с инструменти, оборудване и преустройства.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин