Ford подготвя електрическа Fiesta


17
февр.
2021

Малкият електромобил на Ford вероятно ще се прави в Кьолн. Както Automobilwoche научава от източник, близък до компанията, вторият електромобил на Ford трябва да се прави във федерална провинция Райнланд (Германия) от 2024 година. С това производителят конкретизира своя план да предлага голяма част от автомобилите си с електрическо задвижване в бъдеще. Електрическият наследник на Fiesta трябва да използва електрическата платформа на VW (MEB).

Платформата MEB е още твърде голяма за Fiesta

Слуховете от ноември 2020 г. изглежда ще се окажат верни. Очевидно Ford планира да произведе първия си малък електромобил в германския завод на Ford в Кьолн. Твърди се, че платформата на автомобила ще бъде плод на сътрудничеството с Volkswagen. Сегашната конфигурация на MEB обаче е твърде голяма за малък автомобил. ID.3, ID.4 и Skoda Enyaq iV са модели от компактния клас и нагоре. Следователно в Райнланд ще трябва да почакат, докато VW не пусне скъсена версия. Според слуховете електрическият „колега“ на Polo ще бъде пуснат на пазара под името ID.2 през 2023 г., а малко след това платформата му ще може да бъде достъпна и за Ford.

Визуално наследникът на конвенционалната Fiesta трябва да остане истински Ford. Поне визуално нищо не трябва да напомня за платформата от Волфсбург. От доста време се носят слухове за електрически кросоувър, който трябва да бъде пуснат на пазара, позициониран под Mustang Mach-E. Изглежда обаче малко вероятно Ford да предложи първия си малък автомобил с електрическо задвижване като по-скъп кросоувър. По-скоро Ford може първо да представи класически хечбек, а след това и кросоувър. Все още няма данни за показателите на автомобила.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин