Ford планира нов електромобил на базата на Volkswagen


16
апр.
2020

Ford работи върху втори електрически модел за гамата си. По-малкият от Mach E Ford на ток вероятно също ще бъде кросоувър. За разлика от Mach E обаче, новият представител в гамата няма да има връзка с именития Ponycar Mustang. Това потвърдиха от Ford пред FordAuthority още в края на 2019.

По-малкият SUV вероятно ще използва платформата MEB на Volkswagen и ще бъде предназначен за европейския пазар. През юли 2019 Volkswagen и Ford разкриха, че ще си сътрудничат по отношение на автономното шофиране и електрическата мобилност. Ford ще осигури на компанията от Волфсбург срещу нейната електрическа платформа ноу-хау по отношение на автономното шофиране. По данни на компанията в рамките на шест години американците ще получат 600 000 МЕВ-платформи с прилежащите им компоненти.

Вероятно дизайнът ще бъде ориентиран към Mach E, но естествено по основната линия ще си личи, че донор на техниката ще бъде Volkswagen ID.3. Вероятно и под предния капак ще бъде използвана техниката на изцяло електрическия Volkswagen – т.е. електродвигател със 110 кВт (150 к.с.) и 45 кВтч капацитет на батериите.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >