FORD на 13-ото издание на фестивала ANIVENTURE COMIC CON 15-16 септември 2018 г.

1709
2018

Ford и Мото-Пфое приветстваха многохилядните фенове на най-посещавания фестивал за съвременна поп култура в България, Aniventure Comic Con, с изненадващо събитие. На жива арт сесия върху FordFiesta, графити артист изрисува автомобила с любими сюжети от типично японските жанрове манга и аниме.

Така екипа на Ford в България срещнa най-модерното от автомобилния свят с оптимизма и ентусиазма на младите хора, чрез изрисуването на любими техни сюжети и герои върху един нетрадиционен за целта обект – колата, която пък е най-масовото средство за придвижване и също се радва на привързаност и възхищение от широката публика.

За радост на посетителите и гостите върху Автомобил на България за 2018 г. се озоваха робот от „Гъндам”, герои на студиото Гибли, вкл. Тоторо от обичания сериал „Моят съсед Тоторо”, самураят Кеншин, певицата Хатцуне Мику и, разбира се, покемоните в лицето на Аш, Мю и Пикачу.

От ноември 2017 г. компанията Мото-Пфое вече е част от глобалната корпорация Sumitomo Corporation и чрез участието си на Aniventure Comic Con 2018 официалният вносител на Ford в България, същевременно оказа подкрепа и на 29-тите Дни на японската култура в България, организирани от Посолството на Япония.

Фестивалът Aniventure Comic Con вече e изключително популярен сред младото поколение и многобройните фенове на новата вълна в съвременните алтернативни изкуства – стрийт арт, комикси, косплей, също така настолни и компютърни игри, влогърство, изкуство в социалните мрежи и т.н. Aniventure е събитие с 13 годишна история, започнало като малко събиране на феновете от цялата страна и прераснало в голям и разнообразен фестивал. Отдавна в него се включват и неща, интересни на феновете, които не са пряко свързани с Япония като комикси, филми, настолни игри, ЛАРП и компютърни игри. От миналата година събитието е и Comic Con – по подобие на други такива събития из Европа и по света.

Графити художникът на живата арт сесия, организирана от Ford на 15 септември, е Esteo от Бургас, който започва да рисува през 2001 година. На сцената е вече 17 години и е оставил множество цветни стени зад себе си. Рисува предимно на фестивали – в Гърция, Полша, Румъния, Сърбия, Чехия, Германия, Австрия и Испания. За него графитите са както хоби, така и работа. Срещата му с новия Ford Fiesta беше изключително вълнуваща и, по думите му, автомобилът го е вдъхновил да продължи с още следващи серии изрисуване върху моделите на Ford и с други разнообразни сюжети.

Клуб НАКАМА е организация, занимаваща се с популяризирането на съвременната и традиционна японска култура в България. С помощта на съмишленици, други организации и Посолство на Япония в България осъществява различни мероприятия и дава поле за изява на млади хора, занимаващи се с косплей – превъплъщаване в любими герои от комикси и анимации, рисуване, танци, музика и т.н.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин