Ford налива $200 млн. в комплекс с тестови тунели

1502
2017

От автогиганта възнамеряват да инвестират доста средства в хай-тек тестове на аеродинамична тунелна система – всичко това, очевидно, в името на стремеж за по-голяма икономия на гориво и по-добра динамика. За целта, съоръжението ще включва тунели, пригодени да издържат на високи скорости, екстремни температури, както и големи превозни средства.

Eдин от тунелите ще включва специални бързодвижещи се ленти, наричани още „подвижни пътища“, които ще насочват струи въздух към колата при скорост до 200 мили/час в зависимост от конфигурирацията на системата. Бързодвижещите се ленти ще бъдат удачен способ за тестове при спортните автомобили на Ford, както и при състезателните коли. От компанията също така съобщават, че системата от пет ленти ще бъде от полза за подобряване на аеродинамиката, водеща до оптимизиране на горивния разход.

Друга част от съоръжението е предназначена за симулиране на екстремни температури. От автогиганта твърдят, че тази конкретна тестова камера ще бъде в състояние да достигне температури от -40 до +60 градуса по Фаренхайт.Предвидени са също и по-големи тунели за камионите на марката. Първите действия по строежа на съоръжението на стойност 200 мил. долара започват още тази година в Алън Парк, щата Мичиган.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин