Ford лидер по продажби на лекотоварни модели в Европа за осма поредна година

0102
2023

Ford постигна голям успех през последната година, затвърждавайки лидерството си в в редица ключови сегмента и моделни линии. Несъмнено Ford се нарежда сред лидерите не само на европейския, но и на световния пазар, предлагайки пълна гама и решения, които да покрият нуждите на всеки потребител.

Maрката е лидер в Европа с лекотоварната си гама за осма поредна година, увеличавайки пазарния си дял. Начело на успеха беше дадено с Ford Transit Custom, който миналата година отново беше най-продаваният еднотонен ван в Европа. Transit Custom беше и най-продаваният автомобил като цяло във Великобритания, където Ford разшири пазарното си лидерство до 57 последователни години. Като част от голямо внедряване на нови продукти и услуги, Ford Pro пусна през пролетта на 2022 г. изцяло електрическия ван E-Transit, който от юни миналата година води месечните продажби в сегмента на двутонните EV ванове. Ford Pro също така разкри своята интегрирана платформа от софтуер, зареждане, обслужване и финансиране, специално създадена за ускоряване на производителността и устойчивостта на бизнеси от всякакъв размер в цяла Европа.

E-Transit бързо се превърна в най-продавания електрически ван във Великобритания в двутонния сегмент, като през миналата година са получени над 1750 поръчки от клиенти за доставка и дистрибуция, супермаркети и наеми, включително DPD, DHL, Ocado и Speedy. Миналата година E-Transit беше обявен за най-добър ван от седем обекта, включително What Van? и Parkers, сред общо 11 награди във Великобритания, получени през 2022 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин