Ford казва „не“ на Downsizing-a с новия 3-литров дизел на Ranger

2503
2022

Противно на тенденцията, Ford не залага при своя пикап на намаляване на работния обем: новият Ranger ще бъде предлаган с 3-литров V6 дизелов агрегат. Tази информация излезе още през есента, а сега от производителя разкриха и конкретните показатели на двигателя. Той ще генерира максимална мощност 250 конски сили, максимален въртящ 600 Нм и ще бъде комбиниран с 10-степенна автоматична трансмисия. Ford обаче още не дава информация относно разхода – но е ясно, че агрегатът ще бъде комбиниран със Start-Stop система.

Ако все пак решите, че и четири цилиндъра са ви достатъчни, няма проблем – Ranger ще може да бъде поръчан и с 2-литров битурбо дизел (213 к.с., 500 Нм). При него скоростните кутии са 6-степенна ръчна или автоматик. Има и версия само с един турбокомпресор (170 к.с., 405 Нм). Засега бензинов агрегат не е предвиден – поне за нашите географски ширини.

За първи път клиентът ще може да избира между два вида двойно задвижване. Ford предлага електронно включващо се по време на движение допълнително към задното задвижване предно задвижване, както и перманентно двойно задвижване. 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин