Ford доставя първия GT


20
дек.
2016

През януари 2015 г. Ford показа за първи път третото поколение на легендарния GT. Почти две години по-късно първите бройки на суперспортиста вече са произведени.

600 к.с. от 3,5-литров V6 агрегат, карбонова каросерия с активна аеродинамика и въодушевяваща външност – това представлява новият Ford GT. След премиерата през 2015 г. на автосалона в Детройт потенциалните клиенти се втурнаха към представителствата на Ford. Сред по-известните притежатели на новия GT са американският водещ и колекционер на автомобили Джей Лено.

2 години по-късно шефът на отдела за разработка на Ford Радж Наир лично представи първия слязъл от конвейерна GT. Автомобилът се произвежда в американския град Маркхъм. „В началото на 2016 г. си поставихме две цели за GT: да се представим успешно в надпреварата 24 часа на Льо Ман и да успеем да доставим първите автомобили преди края на годината. Успяхме и с двете „, каза Наир при тържественото предаване на първия GT.

Още по темата

Card image cap
Jeep става собственост на Great Wall?

21
авг.
2017

Една от иконите на американското автомобилостроене скоро може да стане собственост на китайци, ако се стигне до сделка между Great Wall Motors и Fiat Chrysler

Card image cap
По-ефективно задвижване за Volvo Trucks

12
юли
2016

Силовата линия на Volvo Trucks вече е по-ефективна от когато и да било. С последното поколение двигатели Euro 6, интелигентна трансмисия Volvo I-Shift и подобрена аeродинамика на кабината, Volvo Trucks постига още по-нисък разход на гориво.

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: