Ford грабна награди и за пикап, и за ван на годината

2311
2023

Ford Pro спечели двойно отличие, получавайки титлата „Международен ван на годината“ (IVOTY) за своя изцяло нов ван Transit Custom и „Международен пикап“ (IPUA) за изцяло новия Ranger.

След двойните победи през 2013 г. и 2020 г., Ford Pro вече три пъти печели наградите IVOTY (International Van of the Year) и IPUA (International Pick-up Award) в една и съща година – повече от всеки друг производител.

Наградите бяха връчени по време на специална церемония на изложението за лекотоварни автомобили Solutrans в Лион, Франция, и допълнително затвърждават позицията на Ford Pro като лидер на европейския пазар на лекотоварни автомобили.

При получаването на наградите от името на Ford Pro Тим Слатър, вицепрезидент на продуктовите програми във Ford, заяви: „Това е повод за гордост за нашите екипи на Ford по целия свят, които се стремят да доставят качествени продукти за нашите клиенти. Радваме се, че журито призна силата на най-новите ни лекотоварни автомобили, създадени за бизнес нуждите на клиентите ни от всички сектори.“

Ханс Шеп, генерален мениджър на Ford Pro Europe, сподели: „Много сме горди, че журито връчи тази престижна награда за изцяло новия Transit Custom. Като водещ еднотонен ван за европейските клиенти, изцяло новият Transit Custom е проектиран и разработен, за да отговори на техните различни нужди. Наред с нашия награждаван дизелов двигател, клиентите скоро ще могат да избират и между електрически и PHEV версии. Моделът е разработен изцяло, за да бъде в полза на бизнеса и да помага на клиентите със свръхбърза свързаност и софтуер проследяваш работно време, зареждане и производителност.“

Transit Custom е най-продаваният еднотонен ван в Европа през миналата година, както и най-продаваният автомобил в Обединеното кралство за 2021 и 2022 г. Изцяло новият модел се произвежда в най-модерния завод за производство на Ford Otosan в Йеникьой, Турция.

Ranger е най-широко разпространеният автомобил на Ford в световен мащаб; разработен от дизайнери и инженери в австралийския инженерен център на Ford, произвеждан в шест завода на Ford на четири континента и обичан от клиентите в Европа. През последните осем години Ranger е най-продаваният пикап в региона и представлява почти половината от всички продажби на пикапи в Европа.

Офроуд възможностите на изцяло новия модел да се движи извън пътя, отличното му представяне на пътя и безпрецедентното ниво на свързаност и технологии го правят популярен както сред бизнес, така и сред частните потребители. Ford Pro наскоро обяви, че ще лансира Ranger PHEV – първия PHEV пикап в Европа, който съчетава възможностите за електрическо задвижване с гъвкавостта на Ranger за работа.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин