/ Ford внесе съществени подобрения по Focus ST

Ford внесе съществени подобрения по Focus ST

Разработен от Ford Performance и обстойно тестван на изпитателните полигони на Ford и  на небезизвестната германска писта Нюрбургринг-Нордшлайфе серийният Track Pack се предлага ексклузивно за хечбека с пет врати и шестстепенна механична трансмисия, подобрява динамиката на автомобила и поведението му на пътя.

Ускорението от 0 до 100 км/ч за 5,7 секунди и максималната скорост от 250 км/ч са гарантирани от 2,3-литровия бензинов двигател Ford EcoBoost с мощност 280 к.с.. Благодарение на окачване KW Automotive и алуминиевите джанти с намалена маса, пакетът Track Pack дава възможност на водача да настройва режима на движение според условията на шофиране.

Съвместно разработена със специалистите по моторни спортове KW Automotive, системата с колоувъри Track Pack включва специална амортисьори, които предлагат настройка на 12/16 степени. Track Pack подобрява спирачната ефективност с 363-милиметрови предни спирачни дискове и спирачни апарати Brembo, а спецификацията на гумите спомага за максималното сцепление.

Амортисьорите работят заедно с прахово боядисани пружини, които са до 50 процента по-твърди и намаляват клиренса с 10 мм в сравнение със стандартния Focus ST – понижавайки центъра на тежестта и спомагайки за намаляване на накланянето на каросерията за по-бързи промени в посоката. Шофьорите могат също така да регулират окачването до 15 мм, където това е разрешено от местното законодателство.

19-инчовите алуминиеви джанти се произвеждат с помощта на процес, който уплътнява алуминиевата сплав, за да запази якостта и да увеличи устойчивостта на удар, като същевременно се използва по-малко материал за по-лека сплав. Резултатът е колела, които са с 10 процента по-леки от стандартните и могат да променят вертикалната посока по-бързо, което подобрява контакта на гумата с пътя и постига оптимизирани ускорение, спиране и завиване. Колелата са допълнени от поръчкови, оптимизирани за сцепление гуми Pirelli P Zero Corsa за безкомпромисна способност на писта и сух път.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин