Ford вкарва Carplay и Android в автомобила

На CES 2016 в Лас Вегас Ford ще представи новото поколение на инфотейнмънт системата Sync – с Apple Carplay, Android Auto и LTE


5
ян.
2016

Ford ще представи следващата генерация на инфотейнмънт системата Sync на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас (6-9 януари). В бъдеще притежателите на смартфони с Android и iPhone-и ще могат да управляват гласово през уредбата на автомобила навигацията, възпроизвеждането на музика и различни други функции – както и да отговарят на SMS-и и съобщения в Whatsapp.

До момента над 15 млн. Ford-а по целия свят са оборудвани със системата Sync. С нейната нова версия ще бъде въможно определени функции на автомобила да бъдат управлявани от разстояние посредством смартфон – новото поколение Sync ще разполага и с LTE-модул. Благодарение на него двигателят ще може да бъде стартиран от мобилния телефон, а колата – да бъде отключвана и заключвана. Освен това шофьорът ще може да проверява и нивото на горивото в резервоара. Новост при Sync са специален километраж за командировки, т.нар. Eventseeker за откриване на различни събития в близост до автомобила, предложения за ресторанти и други функции.

 

Още по темата

Card image cap
Така се шофира най-мощната Cupra

18
февр.
2016

За 20-тия рожден ден Seat подарява на моделите Cupra 10 допълнителни конски сили. Подходяща ли е Cupra 290 и за всекидневието. Нашите първи впечатления!

Card image cap
Отборът на ТУ-Варна с нов автомобил на Shell Eco-marathon Европа 2017

7
апр.
2017

Мотивацията на студентите да участват в състезанието е по-голяма от всякога и те с нетърпение очакват да покорят пистата в Лондон

Card image cap
Новият Hilux: коравият „японец”

9
юли
2016

Най-продаваният пикап в Европа е лансиран в осмото си поколение

Card image cap

В последния брой:

Архив >