Focus ST – без маскировка!


7
дек.
2018

Ford ще пусне и от новия Focus спортна версия ST. Изтекоха снимки, които показват модела без маскировка

От началото на 2019 г. спортна версия ST ще има и новия Ford Focus. По традиция тя е позиционирана под още по-мощната RS версия. Изтекоха снимки, на които компактният спортист се вижда изцяло без маскировка. Външният вид на автомобила с пет врати ни е познат до голяма степен от ST-Line, която се предлага за обикновения Focus. В предницата на спортната версия личат сиви акценти. Освен радиаторът, решетка а ла пчелна пита ще получи и долния въздухозаборник. Отстрани впечатление правят новите прагове, алуминиевите джанти и черните дръжки на вратите. задницата е оборудвана със сдържан черен спойлер, дифузьор и задължителните две крайни ауспухови тръби. ST вероятно ще продължи да се предлага в дизелова версия. Принципно спортната версия ще може да се поръча както за хечбека с пет врати, така и за комбито на Focus.

Ловците на маскирани прототипи на AUTO BILD успяха да засекат новия Focus ST на Нордшлайфе. Те заснеха и вътрешното пространство на Focus ST. Спортните седалки са на Recaro и с надписи ST на облегалките. С изключение на седалките промените в сравнение с обикновения Focus не са големи. Трансмисията на прототипа бе автоматична, но предавките може да се сменят и ръчно посредством лостчета зад волана на автомобила.

Инженерите на Ford бяха смъкнали окачването на прототипа и 18-цоловите джанти изпълваха калниците. Серийната версия разбира се ще има спортно окачване и подсилени спирачни апарати. Вероятно Focus ST ще бъде задвижван от новия 1,5-литров агрегат. Досега Ford залагаше при модела на 2-литров двигател. Турбомоторът във Focus ST ще бъде с мощност 275 к.с. Има обаче и слухове, че спортната версиоя ще бъде оборудвана и с 2,3-литровия 4-цилиндров двигател на Mustang. Ако наистина е така, неговата мощност вероятно ще бъде редуцирана, за да се спази дистанцията спрямо Focus RS. При дизела хората от Кьолн залагат на 2-литров 4-цилиндров мотор със 190 к.с. Трансмисията ще е 6-степенна механична или 8-степенна автоматична.

 

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >