Focus RS предно задвижване и 900 к.с.!

1806
2019

Британска тунинг-фирма е създала брутално мощна версия на Ford Focus RS, като е увеличила конските сили на модела с предно задвижване на 900 к.с. Вижте видеото!

Ford Focus RS е истинско компактно „оръдие“, като второто поколение на състезателния Focus разполага серийно с 305 к.с. и вдига максимална скорост от 260 км/ч. За една британска тунинг-фирма обаче това не е било достатъчно: мощността на двигателя е увеличена тройно, като сега хот-хечът разполага с 900 к.с.! Още повпечатляващо е задвижването на тунингования Focus: британските тунинг-специалисти не са заложили на двойно задвижване, както е типично за подобни мощности, а са оставили серийния вариант: с предно задвижване. За да се гарантира, че автомобилът ще се движи с подобна мощност, тунинг-фирмата е монтирала на разполагащия с 900 к.с. RS устройство за управление Syvecs Powertrain Control, което автоматично ограничава мощността на първите няколко предавки. По този начин се предотвратява прекомерното превъртане на колелата и се гарантира сцеплението. Едва на по-високите предавки двигателят разполага с пълната си мощност.

Във видеото в канала в You Tube ще се уверите бруталността на това чудовище, което е с механични скорости. Впечатление ще ви направят и вентилационните отвори за двигателя на ACR Tuning и предната решетка на Zumsport, като RS е лакиран в специален син цвят. Стъклата на автомобила са тонирани. Съветът при шофиране: „Внимателно натискайте педала на газта – и никога докрай!“

Тук можете да видите видеото:

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин