Focus III на старо: по-добър и по-евтин от Golf


13
май
2019

ПРИ FOCUS ЛИПСВАТ ВСЯКАКВИ КОНСТРУКТИВНИ НЕДОСТАТЪЦИ

Предлаганите на пазара Focus най-често са комбита с дизелов двигател. Тези автомобили отчасти са с космически пробег – или още по-лошо: километражите са манипулирани. Заради това е задължително да огледате автомобилите много внимателно и да проверите историята на поддръжката. Иначе е в сила правилото, валидно за всеки употребяван автомобил: струва си да платите малко повече за добре поддържан екземпляр.

Ръждата все още не е сериозен проблем, но антикорозионната защита от завода можеше да е и по-добра..
Пластмасите в интериора, например воланът, са издръжливи, но обикновени.
По принцип 6-степенната скоростна кутия е солидна, но с напредване на възрастта понякога превключването на предавките вече не е толкова прецизно.
Окачването често „омеква“, особено при претоварваните комбита. То трябва да бъде приятно стегнато

Извод

Focus доставя удоволствие от шофирането със стегнатото си окачване, директното кормилно управление и доброто превключване на предавките. Освен това предлага много място при умерени цени на поддръжката. Идеален автомобил за всекидневието. Но най-важното е, че качеството е високо. С Focus III Ford демонстрира върхова форма.

Още по темата

Card image cap
Измамите с екстрите: пари на вятъра

7
апр.
2017

Производителите ни пробутват допълнителното си оборудване с хитроумни и абсурдни трикове. Всички цени в публикацията са изчислени на база данни за Германия

Card image cap
Внимавайте с багажа!

3
май
2016

Опасността от блокада на границата с Гърция отпадна, но неукрепените товари продължават да бъдат заплаха за сигурността в пътуванията по празниците

Card image cap
Hyundai Getz на старо: впечатляващо невпечатляващ

16
ян.
2018

Карайте и се наслаждавайте - Getz няма да ви създава никакви грижи. Единственият му недостатък е прекалено високият му разход...

Card image cap
Volvo XC90 V8: Великолепно неразумно… и без загуба на стойност!

17
февр.
2017

С единствения V8 в историята на марката първият SUV Volvo XC90 най-сетне се превърна в класик

Card image cap
Подгответе автомобила за зимата

31
окт.
2016

Автомобилът трябва да бъде подготвен за зимните условия - да е оборудван с правилните гуми и с някои помощни предмети, които ще улеснят шофирането през снежните дни.

Card image cap
Alfa Romeo 147 на старо: елегантен и надежден италианец

30
ян.
2018

Със стабилна като Audi A3 цена, голяма жажда за бензин и понякога значителен разход на масло Alfa 147 е трудно да бъде наречена изгодна покупка на старо. За сметка на това удоволствие от шофирането е гарантирано.

Card image cap

В последния брой:

Архив >