Focus III на старо: по-добър и по-евтин от Golf


13
май
2019

ПРИ FOCUS ЛИПСВАТ ВСЯКАКВИ КОНСТРУКТИВНИ НЕДОСТАТЪЦИ

Предлаганите на пазара Focus най-често са комбита с дизелов двигател. Тези автомобили отчасти са с космически пробег – или още по-лошо: километражите са манипулирани. Заради това е задължително да огледате автомобилите много внимателно и да проверите историята на поддръжката. Иначе е в сила правилото, валидно за всеки употребяван автомобил: струва си да платите малко повече за добре поддържан екземпляр.

Ръждата все още не е сериозен проблем, но антикорозионната защита от завода можеше да е и по-добра..
Пластмасите в интериора, например воланът, са издръжливи, но обикновени.
По принцип 6-степенната скоростна кутия е солидна, но с напредване на възрастта понякога превключването на предавките вече не е толкова прецизно.
Окачването често „омеква“, особено при претоварваните комбита. То трябва да бъде приятно стегнато

Извод

Focus доставя удоволствие от шофирането със стегнатото си окачване, директното кормилно управление и доброто превключване на предавките. Освен това предлага много място при умерени цени на поддръжката. Идеален автомобил за всекидневието. Но най-важното е, че качеството е високо. С Focus III Ford демонстрира върхова форма.

Още по темата

Card image cap
Употребявани автомобили: плюсовете и минусите на Golf VI

11
ян.
2017

Golf номер 7 отдавна вече е при дилърите и всички тръпнат в очакване на осмото поколение, на пазара на употребявани автомобили все по-често се появяват Golf VI. AUTO BILD ще ви информира как се представя царят на компактния клас с напредване на възрастта

Card image cap
Nissan 370Z – съветник за употребяван автомобил

24
дек.
2015

При нисколетящия модел на Nissan падат по-скоро праговете, отколкото цените.

Card image cap
Най-важното за отпускарското пътуване

3
авг.
2017

Най-хубавото време от годината: очакват ви лятото, слънцето и плажът. Ние ще ви кажем как да подготвите автомобила си за отпуската и как придвижването да не се превърне в мъчение за пътниците

Card image cap

В последния брой:

Архив >