Fisker Ocean: тотална щета след малко произшествие

1705
2024

Собственичката на този Fisker Ocean изобщо не е предполагала това: от една дребна повреда се получила тотална щета!

Всъщност Джой Уонър доста се забавлявала със своя Fisker Ocean. Ядовете обаче се появили в един момент. Единият ден автомобилът вървял безупречно, на другия се появяла предупредителна светлина. Това разбира се не оправдавало сумата, инвестирана в автомобила. Нещата обаче не приключили дотук: през март тази година американката имала леко произшествие с Ocean (цена почти 120 000 лв.). На паркинга на магазина някой ударил вратата на автомобила ѝ – нещо често срещано. Вещо лице установило, че освен повърхностна щета на едната врата, имало и счупен шарнирен болт на вратата. Нищо сериозно, щетата била оценена на 910 долара (около 1700 лв.). По-малко от месец след това застрахователната компания оценила произшествието на електрическия SUV като тотална щета. Уонър получила чек за 53 303 долара (около 99 000 лв.). Поради липса на резервни части, автомобилът не можело да бъде ремонтиран.

Уонър обаче не била съвсем доволна от това обезщетение. Загубата спрямо цената като нов на автомобила била над 30 000 лв. Тя писала до производителя на Ocean Fisker, но не получила отговор.

Така накрая се оказало, че електрическият SUV не отговорил на очакванията на клиентката. Уонър чакала за автомобила над две години, инвестирала също и в акции на компанията. Според нея машината вървяла добре, но софтуерът бил истински кошмар. След случката Уонър си купила Tesla Model Y.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин