TV » Fisker Ocean върви без пари на слънце (ВИДЕО)

Fisker Ocean върви без пари на слънце (ВИДЕО)

1301
2022

Eлектромобил с калифорнийски чар, но произвеждан в Австрия – това е Fisker Ocean. Най-атрактивната характеристика на електрическия модел, задвижван с батерии, е соларният покрив, който „улавя“ слънчевите лъчи и ги трансформира в енергия за електрическия двигател. Според производителя само на слънчева енергия автомобилът ще изминава над 3000 километра годишно. Не по-малко внимание от покрива заслужава въртящият се 17-инчов дисплей, разположен в центъра на кокпита. Датският автомобилен иноватор, конструктор и предприемач Хенрик Фискер го нарича „дигиталното чудо“.

В Грац, в завода на Magna първоначално ще бъдат произвеждани само по два екземпляра от Fisker Ocean на ден. Размерите на модела са характерни за класа на компактните SUV-ове – дължина 4,78 м, широчина 1,99 м,и височина – 1,63 м. Зад футуристичния дизайн Хенрик Фискер представя „най-модерната електрическа задвижваща система”, а амбицията на производителя е моделът да бъде най-устойчивият на пазара в своя клас.

Базовият вариант ще бъде само с предно задвижване и мощност 279 к.с. Тази модификация ускорява за под 7 секунди от 0 до 100 км/ч, а пробегът с едно зареждане ще бъде около 400 км. Има и по-мощна 4х4-модификация с два електромотора и 548 к.с. Доставките на модела ще започнат през ноември 2022 г., но той вече е достъпен за поръчки. Повече за него ще научите от нашето видео!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ