Firestone пуска на пазара гуми с 20% по-дълъг живот

2708
2020

Синоним на здравина и надежност на пазара за селскостопански гуми от повече от 100 години, Firestone отбеляза още един важен момент в своята мисия да предлага на европейските фермери висока производителност и висококачествени продукти с новата си дълготрайна гума Performer Extra.

Базирани на популярните гуми Firestone Performer 85 и 70, Performer Extra са резултат от подобрено и устойчиво на износване съединение, което удължава живота на гумата с до 20% в сравнение със своите предшественици. Удълженият живот на гумата спомага за намаляване на последиците върху околната среда, намалява дългосрочните оперативни разходи, както и подобрява ефективността на бизнеса.

Firestone Performer Extra не само е проектирана да издържа по-дълго време. Двуъгловият профил на реброто на гумата дава добро сцепление, докато опцията за допълнително натоварване позволява по-голям товарен капацитет в сравнение с други конкурентни продукти. Подобно на своите предшественици, Firestone Performer Extra е проектирана с приоритет за надежност. Гумата е със самопочистващ се протектор, осигуряващ изключително сцепление и подобрена ефективност при разхода на горивото, докато гъвкавият каркас на гумата намалява натоварването върху единица площ от почвата и подобрява поведението на пътя и комфорта.

Firestone Performer Extra постепенно ще бъдат пуснати на европейския пазар в 43 различни размера, вариращи от 20 до 42 цола, от юли 2020 г. Гумата е разработена в  Европейския център за научноизследователска и развойна дейност на Bridgestone в Италия и се произвежда в завода на Bridgestone в Пуенте Сан Мигел, Испания. Тъй като гумите Performer и Performer Extra поддържат едни и същи размери, те са взаимозаменяеми, както на едно и също превозно средство, така и на една и съща ос. Подобно на Firestone Performer 85 и 70, Performer Extra може да бъде пригодена за повечето трактори, използвани в селкото стопанство.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин