Firestone представя VanhawkMultiseason – първите за марката всесезонни гуми за ванове и микробуси


18
юни
2020

Firestone, емблематичната марка гуми, известна с устойчивите си и надеждни продукти, днес обяви пускането на първата си всесезонна гума за ванове и микробуси на европейския пазар – VanhawkMultiseason. Най-новата гума на Firestone, готова дори за зимата и оптимизираща разхода на гориво, е проектирана да работи целогодишно при всякакви метеорологични условия. VanhawkMultiseason е идеална гума за собственици на малки и средни автопаркове, както и за шофьори на частни микробуси, които търсят интелигентния избор и максимална бизнес ефективност.

Правилният избор за бизнеса

Винаги стремяща се да предостави на клиентите си най-доброто съотношение цена-качество, Firestone разшири портфолиото си гуми Vanhawk с първата си всесезонна гума в сегмента. VanhawkMultiseason предлага оптимизирана горивна ефективност, постигайки етикет от ЕС клас „C“ за повечето си размери[1]. Това е постигнато благодарение на балансираната твърдост на модела, която осигурява стабилни характеристики при сухи условия, както и солиден пробег.

Проектирана за работа във всякакви времеви условия, целогодишно

С дизайн на шарката на гумата, включващ оптимизирани ръбове и ламели,FirestoneVanhawkMultiseason комбинира своите показатели за горивна ефективност с готовност за зимния сезон. Гумата има сложен дизайн за добро представяне при снежни условия, който е допълнително подобрен, благодарение на процеса на разработка, възползващ се от широко използване на симулации и валидиране в областта. Това се доказва от маркировките на гумата – „тривърха планина със снежинка“ (3PMSF) и „кал + сняг“ (M + S), с които тя напълно отговаря на законовите норми в Европа, свързани с шофирането при зимни условия.

FirestoneVanhawkMultiseason също така постига сертификат от ЕС клас „B“ за мокро сцепление. Високото представяне се дължи на симетричен дизайн на шарката, който прилага надлъжни канали, за да се увеличи максимално отвеждането на водата от контактната зона. Гумата също се отличава с използваната иновативна технология за наноселективни смеси на Bridgestone – Nano Pro-Tech™ за подобряване на ефективността ѝ при мокри настилки и сняг. Тя осигурява по-добра дисперсия на силициев диоксид, който се използва при формирането на гумата.

Силно и надеждно представяне

Разработена в Европа, най-новото попълнение към семейство Vanhawk ще бъде пуснато в избрани размери през октомври 2020 г. С 19 различни размери между 15” и 16”, включително триварианта за автомобили с големи натоварвания (10PR), новата FirestoneVanhawkMultiseason ще покрие 84% от пазара[2], което означава почти всеки тип лекотоварни автомобили и товари.

ЕмилиоТиберио, Главен технически директор и Главен оперативен директор на Bridgestone EMIA, коментира старта на FirestoneVanhawkMultiseason: „Firestone винаги се е гордяла с факта, че предлага достъпни гуми, които притежават силни и надеждни показатели. VanhawkMultiseason, разбира се, постигат това, но с добавена стойност, състояща се в това, че могат да се използват през цялата година дори на сняг и в мокри условия, благодарение на своя цялостен дизайн. Наред с оптимизираната горивна ефективност, гумата е отличен избор за малки и средни автопаркове, които се нуждаят от дълготрайни гуми, които могат да работят при всякакви климатични условия и през цялата година. FirestoneVanhawkMultiseason е тук, за да помогне на нашите клиенти да оптимизират оперативните си разходи и да увеличат максимално ефективността на бизнеса си през цялата година.“


[1] Част от размерите постигат маркировка от ЕС клас „Е“ за съпротивление при търкаляне

[2] Изчислено на база данни от SummerPoolDemand

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин