/ Fiat Tipo Cross: компактен „италианец“ на добра цена

Fiat Tipo Cross: компактен „италианец“ на добра цена

Кой какво си представя при споменаване на името „Tipo“, зависи до голяма степен oт възрастта на човека. Докато по-възрастните веднага се сещат за Typ 160, произвеждан до 1995 г., в съзнанието на по-младите почитатели на Fiat веднага изплува Typ 356, т.е. актуалният модел, който се предлага като хечбек и комби, а от 2020 г. – и в кросоувър версията Cross.

Цените на Tipo като нов в момента стартират от 34 783 лв. Но ако не ви се дават толкова много, си заслужава да огледате пазара на употребявани автомобили, където можете да откриете голям брой екземпляри от модела в отлично състояние за суми, значително по-ниски от тези в шоурума.

Всеки, който се интересува от компактния италианец, но не иска да похарчи много пари, в момента ще открие множество модели в отлично състояние, които се предлагат на доста под каталожната цена на новите автомобили.

В момента в нашата онлайн борса има над 640 оферти за Tipo. Но тъй като в тази стойност влизат и много на брой по-стари машини на много километри, си струва да ограничите търсенето до автомобили с първоначална регистрация след 2021 г. и максимален пробег от 20 000 километра. Тогава броят на предложенията се свива до 186.

Употребяваният Tipo Cross е в отлично състояние, както и с добро оборудване.

В това число влизат почти всички версии на модела – от Tipo комби с базов двигател до хечбека с пет врати и дизел. Така че шансовете ви да попаднете на мечтаната модификация на изгодна цена се увеличават значително.

Евтино Tipo с визия на кросоувър

Чудесен пример за изгодна оферта е този Fiat Tipo с 4-цилиндров бензинов двигател с мощност 95 к.с. във версията Cross. Fiat-ът е решен в атрактивен оранжев цвят и се предлага от автокъщата Automobile Benzer в германския град Суистал (федерална провинция Северен Райн-Вестфалия). Автомобилът е с първа регистрация от март 2021 г. и е от първи собственик. Таблото отчита пробег едва 13 000 километра.

Не само на пръв поглед изглежда, че Tipo наистина разполага с всичко, което го превръща в изгодно предложение. Освен че е само на две години и на нищожен пробег, моделът е и с безупречна сервизна история, както и с отлично оборудване. Употребяваният автомобил има камера за заден ход, навигационна система, отопляеми седалки и LED фарове. Единственият проблем е, че цената – 15 999 евро (ок. 32 000 лева) е само с малко над 2000 лева по-ниска от тази на базово ново Tipo. Но все пак в случая говорим за наличен веднага екземпляр в изпълнението Cross.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин