Fiat Tipo излиза на офроуд

0111
2020

Fiat направи фейслифт на Tipo. Освен преработен дизайн, актуална инфотейнмънт система и нови мотори, при обновяването си моделът е получил и версия за лек офроуд, наречена Cross. Освеженото Tipo oтново ще бъде предлагано като хечбек с пет врати, комби и седан. Първите екземпляри от фейслифта ще бъдат при дилърите в началото на 2021.

Нов дизайн на предната част

Новият дизайн на предната част прави Tipo да изглежда по-висококачествен и по-широк. Това усещане се поддържа от по-плоската радиаторна решетка с хоризонтални хромирани акценти. С фейслифта моделът получава и новото лого на марката, при което буквите на Fiat не са червен фон, а са разположени свободно. След електрическия 500 Tipo е вторият автомобил, носещ новото лого на бранда. Както при предшественика, решетката се слива с фаровете. Сега те са Full LED и освен това изглеждат по-заострени. Дневните светлинна завършват нагоре. В преработената престилка доминира от хромиран декоративен елемент: двата странични въздухозаборника са рамкирани от него и са свързани с тясна мрежа. Няма забележими промени по задната част.

С фейслифта дигитален скоростомер и нова информационно-развлекателна система влизат във Fiat Tipo.

Дигитален скоростомер при фейлифта

За сметка на това Fiat „пипва“ интериора. Аналоговите инструменти постепенно отпадат с фейслифта на Tipo, сега вече скоростомерът е дигитален. Дизайнерите са направили мултифункционалния волан малко по-компактен. Екранът за инфотейнмънт остава със същото разположение, но е нараснал до 10,25 инча и е много по-плосък и по-изчистен като дизайн. Tipo е оборудван с най-новата инфотейнмънт технология на Fiat Uconnect5. Android Auto и Apple CarPlay могат да се управляват безжично, потребителските профили се запаметяват и два смартфона могат да бъдат свързани едновременно чрез Bluetooth.

„Рустикален“ Tipo Cross

С фейслифта е пусната и „корава“ версия на компактния модел, която носи името Tipo Cross и е базирана на хечбека с пет врати. С по-големи колела и по-високо окачване, автомобилът е „пораснал“ с четири сантиметра по отношение на височината спрямо обикновеното Tipo. Визуално тази модификация се отличава с друга радиаторна решетка, пластмасови планки по цялата каросерия и маркирана защита на долната част на каросерията отпред и отзад. Тя е в контрастен цвят металик. Този цвят е пренесен и върху праговете на T.

Както и при предшественика, и сега се предлага пакетът Sanitizair с два филтъра за въздуха и UV лампа.

Отново с пакет за дезинфекция

За Tipo се предлага най-различни асистенти. Те варират от система за разпознаване на пътни знаци, асистент за следене на умората и асистент за дълги светлини до асистент за сляпата зона. Има и два нови цвята (Ocean Blue и Paprika Orange), както и нови джанти в размери 16 и 17 цола. За новия Tipo отново се предлагат опционалният пакет Sanitizair: два филтъра за купето пречистват въздуха, който влиза отвън и въздуха в интериора, а с UV лампа можете да дезинфекцирате повърхности в кокпита.

Два двигателя

Fiat първоначално ще предлага два двигателя за Tipo. Първият е трицилиндров бензинов с работен обем от един литър и мощност от 100 к.с. и максимален въртящ момент 190 Нм. Трансмисията е преработена, но от Fiat още не разкриват дали тя е с пет или шест предавки. Сега тя трябва да реагира по-бързо в градския трафик и в същото време да осигури комфорт на магистралата, като позволява движение със 130 км/ч с максимум 3200 оборота в минута. Вторият мотор е 1,6-литров дизел, който се предлага с 95 или 130 к.с.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОБЯВИ ЗА FIAT TIPO НА СТАРО

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин