AUTO BILD България / Fiat Fullback – италиански пикап с азиатски корени

Fiat Fullback – италиански пикап с азиатски корени

Fiat пуска на пазара пикапа Fullback. Каква техника се крие под логото на Fiat и как се управлява автомобилът – първите ни впечатления


22
юни
2016

Добре прикрит италиански пикап: с променена предна част, емблеми на Fiat и модифицирана предна броня. Но в профил характерно извитата фуга между пътническата клетка и товарното отделение веднага подсказва: това не е нищо друго освен едно Mitsubishi L 200. При новия Fiat Fullback няма нищо италианско: също като своя близнак с трите диаманта на радиаторната решетка той се произвежда в Тайланд – и цялата техника е на Mitsubishi. Което е чудесно.

Само във версия със 181 к.с.

Защото L200 е единственият модел в своя клас (тук няма да говорим за огромните пикапи от САЩ), който предлага перманентно двойно задвижване и понижаващи предавки: това гарантира сигурно придвижване по хлъзгави и заснежени настилки – както и максимални офроуд-възможности. Естествено, същата комбинация предлага и Fiat Fullback. Под предния капак работи новият алуминиев 4-цилиндров мотор на Mitsubishi – но при Fiat се предлага само най-мощната му версия със 181 к.с. Той не е особено тих, но тегли мощно още от обороти на празен ход. И работи толкова приятно в комбинация с 6-степенната скоростна кутия, че няма да почувствате нужда от леко поостарялата 5-степенна автоматична скоростна кутия с хидротрансформатор.

Висока товароподемност вместо нежен комфорт

Със стабилната си рама и целия заден мост с листови ресори окачването е насочено по-скоро към висока товароподемност, а не към нежен комфорт – но осигурява директен контакт с пътната настилка. Някои водачи сигурно ще го определят като грубо, когато товарния „леген“ е празен. Подобен пикап не е подходящ и за феновете на управляемостта: воланът изисква много въртене в остри завои и при маневриране. Fullback определено не ви подбужда да шофирате агресивно, но се движи сигурно и уверено. А дали ще купите пикапа като Fiat или Mitsubishi, си остава въпрос на лични предпочитания към марката или най-близкия дилър. Защото цените на близнаците също са почти идентични.

Още по темата

Card image cap
Учреди се Национална камара на автосервизите в България

20
окт.
2017

Безопасността на нашите автомобили зависи в голяма степен и от качествените ремонти, извършвани в регистрирани сервизи от обучени монтьори - в тази посока ще работи новосъздадената камара

Card image cap
Jeep Easter Safari

30
мар.
2017

Card image cap
Volvo пуска на пазара първия си електромобил през 2019 г.

19
апр.
2017

Новият изцяло електрически модел ще се произвежда в Китай

Card image cap

В последния брой:

Архив >