Fiat Chrysler и Renault няма да се сливат


6
юни
2019

FCA обяви по-рано тази седмица искането си да обедини сили с Renault. Компаниите ще се повишат след сливането с третия най-голям производител на автомобили в света и ще предизвикат лидерите на пазара Volkswagen и Toyota.

В нощта срещу четвъртък Fiat Chrysler oбяви изненадващо, че оттегля офертата си за сливане с Renault. В прессъобщение итало-американският гигант посочва политическата обстановка във Франция като основна пречка за кооперирането на двете компании. Преди известно време Съветът на директорите на Renault отложи решението си за откриване на официални преговори за сливане с FCA по искане на френското правителство без да посочва причини.

FCA обяви в началото на миналата седмица намерението си да обедини сили с Renault. При евентуално сливане между двата концерна щеше да бъде създаден третият по големина производител на автомобили в света след Volkswagen и Toyotа с годишно производство на 8,7 милиона коли.

Още по темата

Card image cap
V8 Vantage: тук започва Aston Martin

21
ное.
2017

Новият модел на престижната британска марка използва задвижващ агрегат от Mercedes-AMG

Card image cap
Изтече снимка на фейслифта на RS 3

18
февр.
2016

През 2016 г. Audi A3 ще получи фейслифт. Можем да добием представа как ще изглежда автомобилът след промените благодарение на „изтекла“ фотография на RS 3 седан в САЩ

Card image cap
Щурата радост от шофирането – Fiat Abarth 595

23
юни
2016

След фейслифта на нормалния Fiat 500 версията Abarth също може да се похвали с нова визия. Първи впечатления от Abarth 595 Competizione със 180 к.с.!

Card image cap

В последния брой:

Архив >